Sreda, 17.01.2018.

00:31

Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije

Suđenje optuženima za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije trebalo bi da bude danas nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu.

Izvor: Beta

Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije
Foto: Screenshot

Na prethodnom ročištu, u decembru prošle godine, najavljeno je da će kao svedok biti pozvan i član obezbeđenja redakcije " Dnevnog telegrafa" Neša Radović.

Svedočeći u decembru, radnik redakcijskog obezbeđenja "Dnevnog telegrafa" Nenad Kokot je rekao isto što i ostali iz obezbeđenja na prethodnim ročištima, da je obezbeđivao samo redakciju a ne i Ćuruviju.

Kokot je naveo da 11. aprila 1999. nije bio u smeni i da misli da je tog dana od osam do 20 sati, radio Neša Radović, posle čega je sudsko veće odlučilo da ga pozove da svedoči.

Redakcijaska oprema se tada nalazila u iznajmljenom stanu u Svetogorskoj ulici, u prizemelju zgrade u kojoj je Ćuruvija živeo.

Iz tog prostora, kako su na prethodnim ročištima svedočili ostali članovi redakcijskog obezbđenja, se nije video haustor u kome je Ćuruvija ubijen.

Za ubistvo su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić uhapšen januara 2014.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: