KRAJ: Srbija - Island 29:26

Novosti online

16. 01. 2018. u 17:50

Rukometaši Srbije stali su na korak od velikog podviga savladavši Island sa tri razlike. Za plasman u drugu rundu neophodno da Šveđani odigraju barem nerešeno sa Hrvatskom

КРАЈ: Србија - Исланд 29:26

Žarko Šešum foto: EPA

Srpski rukometaši stali su na korak od velikog podviga.

Izabranici Jovice Cvetkovića savladali su Island 29:26, i samo jedan gol im je nedostajao da prođu u drugu rundu na EP u Hrvatskoj. Imali su "orlovi" priliku, ali je pokušaj Nenadića u poslednjoj sekundi odbranio golman Islanda.

Sudbina Srbije na ovom EP je sada u rukama Šveđana, koji moraju da odigraju barem nerešeno sa domaćinom u Splitu, kako bi naša selekcija nastavila takmičenje.


PRVO POLUVREME

Već u prvom napadu na meču Island dolazi do gola preko Kristijansona. Vujić poravnava, ali Islanđani odmah vraćaju minimalnu prednost golom Singurdsona. Zelenović sa dva gola, u trećem minutu, donosi Srbiji prvo vođstvo, a golom Ilića u kontranapadu "orlovi" dolazi do 4:2. Singurdson ponovo trese mrežu Cupare - 4:3, 5. minut. Trećim golom na meču, u kontranapadu, Singurdson dvodi Island do izjednačenja.

Marsenić "kupi" loptu posle odbrane golmana Islanda i prekida mini seriju Islanđana, koji iz sedmerca dolaze do 5:5. Srbija, posle fantastičnog gola Šešuma ponovo dolazi do dva gola prednosti - 7:5, 10. minut, ali već u narednom napadu Islanđani dobijaju igrača više. Propustili su priliku Islanđani da uhvate rezultatski priključak, pošto za dva minuta nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost, ali "orlovi" nisu kaznili greške rivala, pa je Gudmundson golom sa devet metara prepolovio prednost Srbije.

Zelenović je izuzetno raspoložen u uvodu meča, vraća Srbiji dva gola prednosti, ali Gunarson postiže svoj drugi gol sa sedam metara za 8:7 u 15. minutu. Singurdson golom iz kontranapada materijalizuje još jednu odbranu islandskog golmana - 8:8. Srbija ima igrača više, ali prvi napad ne koristi. Posle dobre defanzive, Radivojević je pokušao da iskoristi prazan gol rivala, ali je njegov pokušaj preko celog terena završio pored stative. Šešum dobija dva minuta isključenje, a Palmarson vraća Islanđanima minimalnu prednost na isteku 19. minuta - 9:8. Island je kompletan i nešto više od minut i 20 sekundi imaće igrača više.

Još jednom Srbija uspeva da se odbrani sa igračem manje, Nenadić golom sa devet metara poravnava rezultat, ali samo na kratko, pošto su Islanđani napravili višak na levom krilu. Radivojević brzo postiže 10. gol za Srbiju, ali Singurdson nastavlja sa odličnom partijom - 11:10, 24. minut. "Orlovi" će dva minuta imati igrača više, Cvetković traži tajm aut. Šešum asistira na crtu Vujiću, koji sa dvojicom rivala na leđima postiže gol za 11:11. Posle dobre defanzive, "orlovi" su odlično napravili višak na levom krilu, u akciji sa igračem više, ali je pokušaj Ilića odbranio golman Islanda, koji je kompletan.

Šešum je "izmislio" gol sa devet metara i vratio Srbiju u vođstvo 12:11, nešto manje od dva minuta pre odlaska na veliki odmor. Cupara brani sedmerac Gunarsonu. Pokušaj Zelenovića golman Islanđana lako brani i baca kontru za Gudmundsona koji šest sekundi pre kraja pogađa mrežu Srbije za 12:12, što je i konačan rezultat prvog poluvremena.

DRUGO POLUVREME

Drugo poluvreme je počelo golom Petra Đorđića i odbranom Cupare - 13:12, 31. minut. Zelenović pravi korake, a Palmarson postiže prvi gol za Islanđane u nastavku meča. Srbija ima igrača više, Đorđićev pokušaj brani golman Islanda, koji postiže gol sa igračem manje i vodi 14:13 u 34. minutu. Još jedan neiskorišćeni napad "orlova", posle faula u napadu Marsenića. Islanda je kompletan i golom Kristijansona sa šest metara ide na plus dva. Radivojević brzo postiže gol za Srbiju, koja smanjuje na 15:14, ali Karason postiže gol za novih plus dva Islanda.

Šešum se odlično snašao na crti, postigao 15. gol za Srbiju, koja se odbranila i imala polukontru, koju je 13. odbranom u dosadašnjem toku meča, osujetio Gustavson. Islanđani odmah kažnjavaju promašaj Srbije, a posle trećeg gola Kristijansona, prvi put na meču, dolaze do plus tri - 18:15, 38. minut. Šešum postiže još jedan gol, ovoga puta posle brzog centra. Gudmundson čuva Islanđane na plus tri. Srpski rukometaši u dva uzastopna napada gube loptu, ali Cupara oba puta izlazi kao pobednik iz duela jedan na jedan sa reprezentativcima Islanda, koji posle četvrtog gola Gudumdsona vode 20:16, 42. minut.

Zelenović postiže gol sa Srbiju i u istom napadu se izborio sa isključenje Gudmundsona. Islanđani gube loptu, a Srbija odlično pravi višak na desnom krilu za Radivojevića, koji smanjuje prednost rivala na 20:18 u 44. minutu. Palsmarson je lako izbacio skoro kompletnu odbranu Srbije, došao je do linije šest metara i pogodio gol Cupare, prekinuvši mini seriju Srbije. Nenadić postiže gol iz sedmerca za 21:19 u 45. minutu.

Imali su "orlovi" priliku da priđu na minus jedan, ali je Nenadić napravio korake, što Islanđani koristi i golom iz kontranapada odlaze na 22:19. Nenadić je još jednom precizan sa linije sedam metara - 22:20, 48. minut. Srbija je na minus jedan posle gola Šešuma u kontranapadu - 22:21, a posle gola Jovanovića Srbija je poravnala rezultat 24:24 u 50. minutu. Stativa je saveznik Srbije, koja ima napad za vođstvo. Cvetković traži tajm aut, posle kojeg Jovanović postiže svoj treći gol na meču za vođstvo Srbije - 25:24, 53. minut. Ponovo stativa spašava gol Srbije, ali se lopta vraća Islanđanima, posle čega Sirgundson postiže gol za 25:25.

"Orlovi" gube loptu, ali ovoga puta se prečka isprečiča Islanđanima. Posle tri gola iz tri šuta, Jovanović se izborio i za sedmerac, koji u gol za minimalno vođstvo Srbije pretvara Ilić. Sirgundson iz sedmerca pogađa prečku, ali u padu dolazi do lopte i postiže gol. Srbija je na plus dva posle gola Radivojevića iz kontre - 28:26, 58. minut. "Orlovi" se brane, a Ilić, minut pre kraja, postiže gol sa 29:26. Islanđani traže tajm aut 27 sekundi pre kraja. Odbranila se Srbija, Cvetković traži tajm aut, sedam sekundi pre kraja. Gol vodi Srbiju u drugu fazu EP. Golman Islanda brani šut Nenadića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

bager

16.01.2018. 18:47

Jos samo od Islanda da casno i posteno izgube,,pa idu kuci u znak solidarnosti sa " bracom " slovencima,,bes takmicenje kad nas svi pune k'o repu.

SASA

16.01.2018. 19:54

Ma pametno, zasto da se muce kad drugi igraju za nas. Oduvek smo se bavili matematikom.

Miki

16.01.2018. 19:57

takvi su kakvi su, bolje nemamo. ali ovo sto imamo nije za pohvaliti. nema borbe nema srcanosti.

pan

16.01.2018. 20:12

Sami sebe izbacili ! Poceli su da igraju kako treba tek kada je sesum, na tajm autu, okrenuo ledja cvetkovicu i pricao sta ko da radi. Tog covjeka treba iskljuciti cak ni da ne vrsi izmjene ili trazi tajm aut ako bi nekim slucajem Svedjani uzeli makar bod Hrvatima sto nije nerealno a Svedjani u tom slucaju prenose 3 boda (sa pobjedom 4) dok sa porazom imaju nulu !