Vesti

0

RHMZ: Sutra naoblačenje, mogući pljuskovi

Autor: JU

Izvor: Beta

RHMZ: Sutra naoblačenje, mogući pljuskovi

Izvor: Foto: pixabay

Oblačnost koja na području Banata mestimično uslovljava ledenu kišu premeštaće se preko Pomoravlja ka Timočkoj Krajini, gde će se kiša lediti na tlu i večeras i sutra ujutro.

U Timočkoj Krajini sutra će se, zbog niske temperature, kiša lediti na tlu. Posle podne i uveče u većem delu kiša će preći u sneg, dok se na severu očekuje postepeni prestanak padavina, a u toku noći delimično razvedravanje.

Ujutro će duvati uglavnom slab do umeren vetar, u planinskim predelima povremeno jak, a posle podne i uveče u svim krajevima biće u pojačanju, dok su ponegde mogući i udari olujne jačine.

Najniža temperatura biće od dva do sedam stepeni, a najviša temperatura od pet na severozapadu do 12 stepeni na jugoistoku Srbije, posle podne i uveče u osetnijem padu. U Timočkoj Krajini hladnije, od minus šest do dva stepena.

U Beogradu će sutra ujutro doći do jačeg naoblačenja s kišom i lokalnim pljuskovima, a posle podne je, uz pad temperature, moguć i kratkotrajan sneg, a do uveče prestanak padavina. Temperatura će suta ujutro biti oko šest stepeni, tokom dana u padu, a uveče oko nule.

U Srbiji se u četvrtak očekuje razvedravanje u svim krajevima. Ujutro i pre podne duvaće umeren i jak vetar, koji će posle podne biti u slabljenju.

U petak se na severu Srbije, a od subote i u zapadnim krajevima očekuje novo naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom, dok će se na istoku i jugoistoku zadržati suvo vreme.

Za dane vikenda u košavskom području duvaće umeren, povremeno jak vetar. Maksimalna temperatura u većini mesta od osam do 12 stepeni.

Početkom naredne sedmice oblačno i hladnije, u nižim predelima sa mešovitim padavinama - kišom i snegom, a na planinama sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu, 17. januar:

Očekivane biometeorološke prilike relativno nepovolјno će uticati na hronično obolele osobe. Posebna opreznost se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa obolјenjima respiratornog sistema.

Reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR