Vučić razgovarao sa Mogerinijevom o ubistvu Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić telefonom je razgovarao sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o ubistvu Olivera Ivanovića, saznaje "Tanjug".

U Briselu je u međuvremenu saopšteno da je Mogerinijeva razgovarala telefonom i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Mogerinijeva je, kako je saopošteno, u telefonskim razgovorima sa Vučićem i Tačijem oštro osudila ubistvo Ivanovića i uputila saučešće njegovoj porodici i prijateljima, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

Visoka predstavnica EU je izrazila očekivanje da nadležni kosovski organi reda neće štedeti napore da pronađu počinioce ubistva i privedu ih pravdi bez odlaganja.

"Misija vladavine prava Evropske unije, Euleks, podržaće vlasti u skladu sa svojim mandatom", ističe se u saopštenju.

Mogerinijeva je, takođe, pozvala sve strane na smirenost i uzdržanost, apelujući na njih da omoguće da vladavina prava i pravde ide svojim tokom, zaključuje se u saopštenju objavljenom na sajtu EEAS.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros  u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon ubistva Ivanovića, delegacija Beograda u Briselu prekinula je ponovo započete pregovore u okviru diujaloga i hitno se vraća u Beograd.

Evropska unija je "snažno osudila" ubistvo Olivera Ivanovića i pozvala sve strane da pokažu "mir i da se uzdrže", kako bi zakon i pravosuđe na Kosovu obavili svoj posao.

Zbog žalosnog čina ubistva Olivera Ivanovića razgovori u okviru dijaloga su prekinuti, saopštila je portparolka Evropske komsije Maja Kocijančič.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво