Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 16. 1. 2018.

| Istražujemo

EPS odbija da dostavi Andrejevićev ugovor o radu

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
dejan
EPS u obavezi da dostavi traženi ugovor; foto: JKP "Naissus"

Kakav je ugovor sklopio sa EPS Snabdevanjem i po kojim uslovima kao rukovodilac tamo radi funkcioner Srpske napredne stranke i doskorašnji direktor Javnog komunalnog preduzeća Naissus Dejan Andrejević, zasad će ostati nepoznato, jer u EPS-u odbijaju da dostave dokumentaciju traženu zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.

Zakonom je definisano da su javne ustanove dužne da odgovore na zahteve “ako se radi o ličnosti od interesa za javnost, a naročito ako se radi o nosiocu državne i političke funkcije”, a sam Andrejević je visoki funkcioner vladajuće stranke i bivši direktor javnog preduzeća, kojem su se pripisivale broje afere.

Međutim, u EPS Snabdevanju smatraju da bi objavljivanjem ugovora o radu, koji je Andrejević potpisao 4. decembra 2017. godine, kada je i formalno dobio posao rukovodioca Sektora za garantovano snabdevanje, narušili njegovu privatnost.

Dostavljanje tražene informacije, predstavljalo bi povredu prava na privatnost lica na koje se tražena informacija odnosi - napisali su u EPS-u.

Zbog toga su novinari Južnih vesti uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja. Inače, iako je praksa pokazala da Poverenik u ovakvim slučajevima odlučuje da je u interesu javnosti da ugovori o radu budu javno dostupni, javne ustanove i preduzeća, uporno pokušavaju da odbiju zahteve, pozivajući se na zaštitu privatnosti.

Podsetimo, pošto nije obnovio mandat u Vodovodu, jer ga Komisija za izbor direktora nije odabrala, Andrejević nije dugo bio bez fotelje, već je početkom decembra 2017, dobio rukovodeći posao u EPS-u.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    08:24 // 23. 1. 2018.

    Kad jednom udjes u sistem tada samo menjas fotelje za dobru platu. Nema veze da li si nesto sposoban da radis ili nisi. A ti narode i dalje glasaj, cuti, trpi i razmisljaj da li ces sutra imati hleb da kupis.

  • Aca

    22:57 // 16. 1. 2018.

    Ovaj je stvarno mačak sa 7 života. Utvrđeno je jednom da dečko nije za ozbiljno radno mesto, ne verujem da iko razume da mora da mu se pomogne, nije on socijalni slučaj.

    • objektivno

      07:03 // 17. 1. 2018.

      @Aca Vecina njih nije za ozbiljna radna mesta.To je surova realnost.

  • Numancia

    21:10 // 16. 1. 2018.

    Jos da dovedu Gusku,Drvara i Ljuba i eto stare ekipe!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: