Najnovije vesti
Vesti Politika
EU: Snažžno osuđujemo ubistvo, sve strane da pokažžu uzdržžanost

EU: Snažžno osuđujemo ubistvo, sve strane da pokažžu uzdržžanost

Evropska unija je "snažžno osudila" ubistvo Olivera Ivanovića i pozvala sve strane da pokažžu ”mir i da se uzdržže”, kako bi zakon i pravosuđe na Kosovu obavili svoj posao.

Oliver Ivanovic foto zoran loncarevic (3) Foto: z. lončarević / RAS Srbija
Oliver Ivanovic foto zoran loncarevic (3)
Foto: RAS Srbija

Zbog žžalosnog čina ubistva Olivera Ivanovića razgovori u okviru dijaloga su prekinuti, saopšštila je portparolka Evropske komsije Maja Kocijančić.

EU je u svojoj prvoj reakciji snažžno osudila ubistvo Olivera Ivanovića koji je ubijen u terorističkom napadu jutros u Kosovskoj Mitrovici.

EU uputila je i saučeššće, na prvom mestu porodici Olivera Ivanovića.

”Očekujemo od kosovskih vlasti iz oblasti vladavine prava da ne šštede truda kako bi naššli i izveli počinioce pred lice pravde bez odlaganja. Euleks će u tome pomoći vlastima u okviru svog mandata”, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić

Kocijančić je u ime EU pozvala sve strane da pokažžu ”mir i da se uzdržže” kako bi zakon i pravosuđe odradili svoj posao.

”Zbog žžalosnog čina ubistva Olivera Ivanovića koje se dogodilo jutros na Kosovu, razgovori u okviru dijaloga na tehničkom nivou su suspendovani”, poručila je Kocijančić.

Delegacija Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem koja je trebalo da u Briselu učestvuje u trodnevnom ekspertskom dijalogu sa Prišštinom zbog ovog terorističkog čina vratila se u Beograd.