Potpuno potonuo iranski naftni tanker, nema nade za preživelima

Iranski naftni tanker, koji se pre nedelju dana zapalio posle sudara s kineskim plovilom kod obale Šangaja, danas je potonuo, a zvaničnici navode da nema nade da su nestali članovi posade preživeli.
Šef Iranske pomorske agencije Mahmud Rastad rekao je da najverovatnije nema preživelih među 29 nestalih članova posade, prenela je iranska državna televizija.
 
Tanker "Sanči" sa 136.000 tona lake nafte zapalio se prošle nedelje kada se sudario sa kineskim teretnim brodom, oko 300 kilometara od Šangaja.
 
Uzrok sudara nije poznat. Od 32 člana posade, 30 Iranaca i dvoje Bangladešana, pronadjena su tri tela.
 
Tanker je plovio pod panamskom zastavom i bio je u vlasništvu je iranske kompanije NITC koja upravlja tankerima te zemlje.
 
Spasen je 21 član posade kineskog broda koji je učestvovao u sudaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet