Vesti

0

Vulin: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen

Autor: SA

Izvor: Beta

Vulin: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen

Izvor: Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

 

Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu poverenika za informacije od javnog značaja, a na zahtev redakcije "Insajdera", oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je Vulin kupio stan.

U dokumentima se i dalje ne može videti između kojih fizičkih lica je izvršena transakcija u iznosu od 204.800 evra, za koliko je kupljen stan današnjeg ministra odbrane, ali je otkriven identitet tetke iz Kanade.

Vulin je za "Blic" rekao da smatra da je sada "sve razjašnjeno" i dodao da je Agencija za borbu protiv korupcije istraživala njegove bankovne račune, "ali i putovanje njegovog dvogodišnjeg sina".

"Proveri su bile podvrgnute i naše komšije koje su stan u istoj zgradi kupile u septembru 2012. Pošto je utvrđeno da nemaju veze s nama i da smo mi stan isplatili pre nego što sam je postao funkcioner, Uprava za sprečavanje pranja novca je odlučila, kao i Specijalno tužilaštvo i Osnovno tužilaštvo, da u kupovini stana nema elemenata krivičnog dela i okončali su istragu", rekao je Vulin.

Agencija za borbu protiv korupcije je pre tri godine započela proveru izveštaja o imovini i prihodima Aleksandra Vulina.

Vulin je tada, kako se navodi u prethodnom izveštaju Agencije, rekao da su novac za stan on i supruga pozajmili od suprugine tetke iz Kanade.

"Moji brojni protivnici moraće da nađu neki drugi razlog za napade na mene", poručio je Vulin.

 

Vulin: U Srbiji oko 4.000 migranata, možemo to da kontrolišemo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se na teritoriji Srbije nalazi oko 4.000 migranata i dodao da je to broj koji Srbija "može da kontroliše".

"Njihov daleko najveći broj se nalazi u našim prihvatnim centrima, gde su kontrolisani, gde su medicinski zbrinuti i na svaki drugi način zaštićeni. Ne samo oni, već su zaštićeni i svi naši građani. Mešovite snage vojske i policije su za ovih godinu dana sprečile oko 22.000 migranata da ilegalno uđu u našu teritoriju", rekao je Vulin prilikom posete zajedničkim snagama vojske i policije angažovanih na obezbeđenju granice na objektu "Mokranje", kod istoimenog graničnog prelaza sa Bugarskom.

On je dodao da bi bez pripadnika vojske i policije, koji obezbeđuju granicu, migrantska kriza bila potpuno nekontrolisana.

Ministar je dodao da svi pripadnici vojske i MUP-a odlično sarađuju na zadatku čuvanja državne granice i teritorije i da vode računa o tome da svaki građanin Srbije bude bezbedan, a da svaki migrant ostvari svoja prava, "koja se poštuju".

Vulin je ocenio da je ugled Srbije u vreme migrantske krize značajno povećan, dok su mnoge druge zemlje u tom poslu imale loša iskustva.

"Sve druge (zemlje) su se veoma često pokazale i kao ne baš dobro organizovane i ne baš dobri domaćini, a mi smo se pokazali kao zemlja koja je izuzetno dobro organizovana koja je u stanju da zaštiti ove ljude, ali na prvom mestu da zaštiti svakodnevni život svakog od naših građana. Mi ćemo nastaviti da se ponašamo tako i u narednom periodu, na prvom mestu vodeći računa o svakodnevnom životu građana Srbije, o zaštiti naše teritorije i o tome da posledice migrantske krize ne smeju da ugroze nijednog građanina Srbije", rekao je Vulin.

U pratnji Vulina, danas su pripadnike vojske i policije na granici posetili i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR