14. januar  2018. 11.16  →  22.49 | Izvor: Tanjug, RTV

Srbija nemoćna i protiv Švedske na EP

SPLIT -

Rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je drugi poraz na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras u Splitu poražena od Švedske 30:25 (16:10) u drugom kolu A grupe.

video icon

Izabranici Jovice Cvetkovića, kao i protiv Hrvatske, pokazali su slabu partiju bez povređenih Marka Vujina i Stefana Vujića, u napadu su propustili mnogo zicera, ali ni odbrana nije bila bolja jer su primili pregršt golova iz kontri, pre svega u prvom poluvremenu.

Ponovo se istakao protivnički golman Mikel Apelgren sa 19 odbrana, kao i, za razliku od prethodnog duela, srpski Vladimir Cupara (16), ali ni to nije bilo dovoljno "orlovima" pošto su od početka konstantno jurili veliki zaostatak sve do poslednjih 10 minuta kada su spustili na -2, ali ne i da unesu neizvesnost.

Najefikasniji u srpskoj selekciji bio je Nemanja Ilić sa pet golova, četiri je dao Petar Nenadić, po tri Žarko Šešum i Bojan Beljanski, a kod Šveđana pet je postigao Albin Lagergren.

Prolaz dalje sada je pod velikim znakom pitanja, jer je Srbija kao poslednja jedina u grupi bez bodova i moraće da nadigra Island u utorak, a da Hrvatska slavi protiv Islanda večeras od 20.30.

Vujin otpao sa EP; Cvetković: Veliki hendikep

Srpski rukometaš Marko Vujin definitivno neće igrati do kraja šampionata, potvrdio je večeras selektor Jovica Cvetković.

Umesto njega ekipi će se priključiti sutra Nemanja Crnoglavac koji je otpao sa spiska pre turnira.

"Marko ne može da se oporavi, njegov izostanak je veliki hendikep", rekao je Cvetković na konferenciji za medije u Splitu.

Cvetković se složio sa ocenom svojih rukometaša da je protiv Švedske ispuštena šansa.

"Nemam šta da zamerim igračima. Imali smo problem sa brzom igrom, nismo mogli na takav stil da se naviknemo. Momci su dali poslednji atom snage, imali smo mnogo problema oko tima, povreda... Raduje me što smo dobili Cuparu".

Ironično je prokomentarisao suđenje danskih arbitara.

"Samo jedno bih rekao, sudili su evropski", kazao je on.

Rukometaši: Žal za preokretom, imali smo šansu...

Srpski rukometaši Vladimir Cupara, Petar Đorđić i Petar Nenadić bili su razočarani posle poraza od Švedske i ističu da su propustili veliku šansu za plasman u drugi krug.

Sada Srbija zavisi i od Hrvatske koja mora da pobedi Island, a potom i da savlada isti tim u utorak kako bi otišli u Zagreb.

"Ostaje žal što nismo uspeli da preokrenemo utakmicu, u ključnim trenucima nam se u napadu događao pad koncentracije. I meni, naravno. Sledi nam borba sa Islandom", rekao je golman Cupara novinarima u Splitu posle meča.

Njegov saigrač Petar Đorđić naglasio je mnogobrojne promašaje.

"Šteta, propustili smo priliku. Previše smo promašivali, nekoliko kontri... Nema nam druge nego da damo sve od sebe protiv Islanda, pa šta bude. Žao mi je jer imam osećaj da smo imali Šveđane, došli smo na minus dva i promašili napad za minus jedan".

Najbolji srpski igrač Petar Nenadić priznao je da ga je više zaboleo poraz od Švedske nego protiv Hrvatske.

"Šteta, mnogo mi je žao zbog poraza, teže mi je pao nego protiv Hrvatske jer mislim da smo mogli više. Ali, videli ste što je njihov golman sve branio. Sada moramo da pobedimo Island, ali znate kakvi smo mi "ludaci", sve je moguće. Dok god sam ovde i dok postoji šansa verujem da možemo dalje", poručio je Nenadić.

Hrvatska pobedila Island i pomogla Srbiji

Reprezentacija Hrvatske pobedila je u Splitu Island 29:22 i tako ostavila srpskim rukometašima nadu za prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Ekipa Jovice Cvetkovića sada u poslednjem kolu mora da savlada Island u utorak sa najmanje četiri gola razlike kako bi obezbedila dalji nastup u Zagrebu.

Domaćina je do pobede vodio Luka Cindrić sa sedam golova, a četiri su dali Luka Stepančić, Marko Mamić, Igor Karačić i Manuel Štrlek, dok se kod Islanda Aron Palmarson pet puta upisao u strelce.

Hrvati su sada na čelu grupe sa četiri boda, po dva imaju Šveđani i Islanđani, dok je Srbija bez ijednog boda.

U utorak igraju Srbija i Island od 18.15, a Hrvatska i Švedska od 20.30.

 

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

Toma  15. 01. 2018. | 10:15
Bolje da idu kuci nego da se blamiraju.