Najnovije vesti
Vesti Politika
Vulin: Utvrđeno je da tetka iz Kanade postoji, moji protivnici sada moraju da nađu novi razlog da me napadaju

Vulin: Utvrđeno je da tetka iz Kanade postoji, moji protivnici sada moraju da nađu novi razlog da me napadaju

Uprava za sprečavanje pranja novca je potvrdila da tetka moje supruge Nataše postoji i da smo isplatili stan pre nego što sam postao funkcioner - smatra u izjavi za “Blic” Aleksandar Vulin, ministar odbrane, povodom najnovijeg razvoja događaja u slučaju “Vulinova tetka”.

Vulin u bazi jug1 Foto: Ministarstvo odbrane / Promo
Vulin u bazi jug1
Aleksandar Vulin
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Aleksandar Vulin

Podsetimo, Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja, a na zahtev redakcije "Insajdera", oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je ministar Vulin kupio stan. U dokumentima se i dalje ne može videti između kojih fizičkih lica je izvršena transakcija u iznosu od 204.800 evra, za koliko je kupljen stan današnjeg ministra odbrane, ali je otkrivena jedna zanimljiva informacija - identitet tetke iz Kanade, za koju je Vulin tvrdio da mu je pozajmila novac. Ona se zove Mira Milić, a proverom Uprave je utvrđeno da ona zaista postoji.

Vulin sada smatra da je “sve razjašnjeno” i ističe da je Agencija za borbu protiv korupcije istraživala njegove bankovne račune, “ali i putovanja mog dvogodišnjeg sina”.

- Proveri su bile podvrgnute i naše komšije koje su stan u istoj zgradi kupile u septembru 2012. Pošto je utvrđeno da nemaju veze s nama i da smo mi stan isplatili pre nego što sam je postao funkcioner, Uprava za sprečavanje pranja novca je odlučila, kao i Specijalno tužilaštvo i Osnovno tužilaštvo, da u kupovini stana nema elemenata krivičnog dela i okončali su istragu - kaže Vulin.

Agencija za borbu protiv korupcije je pre tri godine započela proveru izveštaja o imovini i prihodima Aleksandra Vulina. Vulin je tada, kako se navodi u prethodnom izveštaju Agencije, rekao da su novac za stan on i supruga pozajmili od suprugine tetke iz Kanade.

Supruga ministra Vulina, Nataša Vulin, prilikom saslušanja u Tužilaštvu tvrdila je da je više od 200.000 evra uzela od tetke Mire Milić, koja dugo radi u Kanadi, i da je taj novac predala prodavcu stana u poslovnim prostorijama njegove firme, na ruke.

Aleksandar Vulin je prilikom izjašnjenja Agenciji za borbu protiv korupcije rekao je da je stan u celosti isplaćen dan nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora 17. jula 2012, kada je on još bio narodni poslanik.

- Moji brojni protivnici će morati da nađu neki drugi razlog za napade na mene - kaže sada Aleksandar Vulin.