Pazite šta pišete: Zbog greške u WhatsAppu hakeri vide vaš chat

Nakon sigurnosnih provera otkrivena je greška u WhatsAppu, zbog koje hakeri mogu da se infiltriraju u bilo koji privatni grupni chat na toj aplikaciji, javlja Wired.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2018.

08:20

Pazite šta pišete: Zbog greške u WhatsAppu hakeri vide vaš chat
Foto: Gettyimages

Iako su programeri WhatsAppa pokušali da reše taj problem, stručnjaci tvrde da on još nije uklonjen i da bez dozvole administratora grupe u svaku konverzaciju može da se ubaci još ljudi, a da to niko ne primeti.

Facebook, u čijem je vlasništvu ova aplikacija, kažu da bag nije opasan jer svi u grupnom chatu dobiju obaveštenje kad im se pridruži neko nov, pa mogu odmah da reaguju.

Bag je otkriven na jednoj sigurnosnoj konferenciji u Cirihu.

Delimična uteha korisnicima jeste to što ubačeni novi članovi chata ne mogu da čitaju ranije poruke. Stručnjaci korisnicima savetuju da, ako žele da budu potpuno bezbedni, koriste samo komunikaciju "jedan na jedan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: