Najnovije vesti
Vesti Društvo
NA SNAZI ŽUTI METEO ALARM Danas potencijalno OPASNO VREME širom Srbije, izdato posebno upozorenje za VOZAČE

NA SNAZI ŽUTI METEO ALARM Danas potencijalno OPASNO VREME širom Srbije, izdato posebno upozorenje za VOZAČE

U većem delu Srbije, osim na severu, danas se očekuju potencijalno opasne vremenske prilike koje zahtevaju oprez. Kako je RHMZ najavio, na području skoro cele Srbije nastupiće žuti meteoalarm zbog mogućih snežnih padavina.

Sneg Zima Hladno vreme Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Sneg Zima Hladno vreme
Foto: O. Bunić / RAS Srbija

Prema podacima RHMZ-a, snežne padavine se očekuju na Kosovu i Metohiji, u zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji, Pomoravlju i Šumadiji.

- Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobicajene, ali je potreban oprez - navodi se na sajtu RHMZ-a u opisu značenja žutog meteoalarma.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

U ponedeljak će vetar biti u slabljenju i očekuje se postepeni prestanak padavina, dok se toplije vreme uz povremenu kišu može očekivati od utorka.

Upozorenje za vozače

Pad temperature, kao i sneg koji ovoga jutra pada na području Kragujevca, Negotina i Kruševca uslovili su mokre i klizave kolovoze, tako da je neophodan veći oprez tokom vožnje, saopštio je AMS S.

Kolovozi su uglavnom mokri pa je zbog nižih temepratura moguća i poledica, na koju se posebno upozoravaju vozači, kao i na jak vetar.

Foto: Anadolu Agency / RAS Srbija

Posebno na području Banatskog Karlovca, Vršca i Velikog Gradišta gde udari vetra povremeno dostižu i olujnu jačinu, ali i u planinskim

predelima gde vetar može stvoriti manje snežne nanose.

Putevi I i II reda, kao i prilazi zimskim centrima su prohodni, a intenzitet saobraćaja je umeren, medjutim, u popodnevnim časovima se po pravilu očekuje veći broj vozila, zbog čega će vozačima, ukoliko dodje do nepredvidjenih zastoja, biti potrebno više strpljenja i

tolerancije.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.