Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Mladi štoper Radnika pred transferom: Lane Jovanović vodi Šerbečića u inostranstvo

Mladi štoper Radnika pred transferom: Lane Jovanović vodi Šerbečića u inostranstvo

Posle odličnih partija u dresu Radnika i mlade reprezentacije BiH štoper Besim Šerbečić ove zime se našao na meti nekoliko klubova iz inostranstva.

besim serbecic Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
besim serbecic
Blizu inostranog angažmana: Besim Šerbečić levo
Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
Blizu inostranog angažmana: Besim Šerbečić levo

Mladi defanzivac bijeljinskog premijerligaša mogao bi uz adekvatno obeštećenje promeniti klub čime bi se kasa semberskog tima značajno popunila.

Posrednik u pregovorima je nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović, ali se ime kluba koji je „zagrizao“ drži u tajnosti.

- Znam da postoji interesovanje nekoliko klubova iz inostranstva i da je jedna ponuda konkretna, pa ne bi bilo iznenađenje da u dogovoru sa upravom kluba napravim inostrani angažman. Trenutno sam potpuno posvećen pripremama Radnika. Dolazak u bijeljinski klub je bio pun pogodak, jer sam stigao i do dresa mlade reprezentacije BiH, te poziva u A tim. Svima u klubu dugujem veliku zahvalnost. Upravo zbog toga se nadam da ću odlaskom u inostranstvo klubu doneti finansijsku stabilnost i pomoći da se na proleće ostvare svi zacrtani planovi – rekao je Šerbečić.

Šerbečić je ranije boravio na probi u Standardu iz Liježa, ali nije dobio neophodne papire pa se vratio u BIH i zaigrao za bijeljinski tim.

U ekipu Radnika je došao u julu 2016. godine, a nastupao je za kadetsku, omladinsku i mladu reprezentaciju BiH.

Mladi defanzivac se našao i na širem spisku novog selektora Roberta Prosinečkog za turneju po Sjedinjenim državama

- Poziv u seniorsku reprezentaciju je čast i veliki motiv da u nastavku karijere pružam još bolje partije. Za mene je to priznanje za dosadašnje partije i dokaz da su me stručnjaci primetili kako u Radniku tako i mladoj reprezentaciji. Ako dobijem šansu učiniću sve da je opravdam-istakao je stameni defanzivac.

Franić danas u stroju

Štoper Bijeljinaca Domagoj Franić, danas će se priključiti ekipi treera Mladena Žižovića i početi sa treninzima.

Pomenuti fudbaler je dobio dozvolu šefa stručnog štaba da propusti prozivku i prva tri dana priprema zbog privatnih obaveza.

Bijeljinci će do 29. januara da rade u svom gradu, a onda će se preseliti na crnogorsko primorje, tačnije u Rafailoviće.