Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 13. 1. 2018.

| Društvo

Gardijan: U Srpsko-ruskom humanitarnom centru se obučavaju Dodikovi plaćenici

Autor:S. M.Izvor:Gardijan, Žurnal njuz, N1, Južne vesti
srpsko ruski centar
Gardijan: Ruski centar paravan za Dodikove plaćenike; foto: Foto: RSHC FB

Grupa plaćenika pod nazivom “Srbska čast”, obučava se, kako prenosi britanski list Gardijan, u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, sa ciljem da se “suprotstavi” protivnicima predsednika Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Iza paravojne jedinice, predvođene Nišlijom Bojanom Stojkovićem, piše Gardijan, pozivajući se na bosanski portal Žurnal njuz, stoji namera Rusija da destabilizuje Balkan. “Srbska čast”, koju Rusi obučavaju preko Centra u Nišu je, dodaju, bila i deo Dodikove vojne parade, koja se održala ove nedelje u Banja Luci.

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, piše Gardijan, potvrdio je ovo, rekavši da je “već neko vreme upoznat sa delovanjem ovih ljudi na teritoriji Republike Srpske.

Imamo informacije o njima već duže vreme i sakupili smo dosta informacija o tome - rekao je Mektić za Gardijan.

Međutim, ni Žurnal njuz, ali ni Gardijan, o ovim navodima nemaju zvanični komentar iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra, a novinari Južnih vesti su Centru uputili mejl sa pitanjima da li i u kakvoj su vezi sa organizacijom "Srbska čast". Odgovor se očekuje narednih dana.

Podsetimo, pored već dobro poznate dileme da li će Centar u Nišu dobiti diplomatski status ili ne, prethodnih meseci se govorilo i da je navodno pokušaj državnog udara u Crnoj Gori pripreman u Srpsko-ruskom centru u Nišu.


Dodik: Neistinite i opasne tvrdnje

dodik Dodika: Opasne tvrdnje; foto: Vanja KeserPredsednik Republike Srpske, navodi Televizija N1, odbacio je tvrdnje o postojanju srpske paravojne jedinice, trenirane u Nišu, na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da ‘predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice’ su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana - rekao je Dodik za N1.

Dodik je dodao da se autor teksta nije pozvao ni na jednu činjenicu, koja bi potkrepila tvrdnje koje iznosi u svom članku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    13:01 // 17. 1. 2018.

    Smisljaju nacin kako prodati dukserice sa gramatickom greskom u sto vecem broju bez placanje poreza ...

  • suzana

    09:39 // 15. 1. 2018.

    Hajde da malo Rusi razgledaju Bonstil

  • Tata Cira

    18:03 // 14. 1. 2018.

    To nije Srpsko-ruski centar nego multinacionalni u kom su se obucavali Iranci, Amerikanci bi rado da zavire unutra, sad se obucavaju i iz Republike Srpske. To je izgleda centar za sve ljude sobre volje, ali od svega samo dobra volja nista vise.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: