SRBIJA IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA: Poruke američkih senatora o Rusima izazvale buru

V. N./Novosti online

13. 01. 2018. u 10:01

Poruke senatora demokrata iz SAD o "malignom ruskom uticaju" i dalje izazivaju burne reakcije

СРБИЈА ИЗМЕЂУ ИСТОКА И ЗАПАДА: Поруке америчких сенатора о Русима изазвале буру

Da podsetimo, predstavnici Demokratske partije u Senatu SAD traže da Amerika izdvoji više novca za Srbiju, kao i da visoki američki zvaničnici češće posećuju Beograd u cilju suprotstavljanja, kako kažu, sve većem uticaju Rusije u našoj zemlji.

ČEPURIN: NIKOGA NE NAPADAMO

SRBIJA i Rusija unapređuju međusobne odnose i imaju dobru saradnju koja nije uperena ni protiv koga.

To je poručio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin. Komentarišući navode američkih senatora da Rusija ima "maligni uticaj" na Balkan, on je rekao da ne želi da ulazi u te stvari, navodeći da Srbija i Rusija imaju dobru osnovu za razvoj saradnje i da treba da nastave na tom putu.

Na konstataciju da ne gledaju svi blagonaklono na veze između Srbije i Rusije, on je odgovorio da nikad nije bilo lako.

ZAHAROVA: PRAVE NOVE VARNICE

PORTPAROL ruskog MSP Marija Zaharova je ocenila izveštaj američkih senatora kao nekorektan i istakla da to vodi ka produbljivanju protivurečnosti na Balkanu i stvaranju dodatnih varnica.

- Moskva poštuje spoljnopolitičke prioritete Srbije, o kojima je prilikom decembarske posete Moskvi govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je otvoreno i iskreno izrazio spremnost za razvijanje naših svestranih odnosa, istovremeno potvrdivši kurs Beograda ka evrointegracijama uz očuvanje vojne neutralnosti.

SKOT: OVO JE KRITIČNA GODINA

AMBASADOR SAD Kajl Skot rekao je u petak da je najnoviji izveštaj o ruskom uticaju u našem regionu veoma ozbiljan i važan i da su u njemu neke veoma važne poruke za sve zemlje, a da će svaka strana odlučiti kako će reagovati na njega:

- Saglasan sam sa ocenom ministra Dačića da su odnosi Srbije i SAD dobri, prijateljski i da se poboljšavaju. Za Srbiju će 2018. biti kritična godina. Ima mnogo mogućnosti za napredak na polju evropskih integracija, a odluka da se ne ide na republičke izbore je pozitivan korak koji daje više prostora parlamentu da preduzme neophodne korake.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Dragan

13.01.2018. 10:22

Da nam nije rusa, nestali bi kao nacija sa ove lepe rajske zemlje Srbije.To je pokazalo brutalno bombardovanje male Srbije sa 100 bombardera dnevno .Amerikanci su najnepoželnija nacija za srbe kao i nemci.Samo ulazak u evro azijsku uniju je budućnost za našu zemlju.Ponizavajuće ućlanjivanje u EU je ispod svakog dostojanstva jedne nacije.To je nemačka osveta za oba rata što smo bili protiv njih.Živela Srbija.Živela Rusija.Živeo Putin.Idemo u savez pravoslavnih zemalja na čelu sa Putinom.

Миро Марковић

13.01.2018. 14:54

@Dragan - Драгане, све што си овде написао је као да си читао моје мисли. Скидам своју капу у знак поштовања према Твојем коментару.

Marko

13.01.2018. 10:31

Amerikanci da vam objasnimo, Rusija nema nikakav uticaj u Srbiji, mi Sr jednostavno volimo a prava ljubav je bezuslovna ali to je vama tesko da shvatite jer je kod vas sve plastika,interes,licemerstvo i laz.

тлн

13.01.2018. 10:45

Утицај Русије? Шта сада треба? Ви сваки дан радите нешто, због чега вас све више мрзимо! Контате ли то сенатори? Сада вас мрзимо још више!

Miroslav

13.01.2018. 11:00

Najveći MALIGNI MELANOM na svetu je Amerika!!! Gde god su oni pomagali i uvodili demokratiju,taj je propao!

Nauta Brodic

13.01.2018. 11:18

Amerika ne zeli da ucini nista dobro Srbiji, vec se sluzi iskljucivo ucenama. Jasno je da oni zele ato manju , slabiju i beznacajniju Srbiju, posto vec decenijama rade na tome. Krajnji cilj je verovatno nestsnak Srbije i srpskog naroda. Iz ovoga je jasno da li treba ispunjavatu njihove zahteve.

Dusko

13.01.2018. 11:21

Jednom dzukele, uvek dzukele, hoce stalno da to plesu po mozgu, a zauzvrat traze da I'm ljubis skute,pa nije Srbija spala na nivo Hrvatske da stalno bude neciji konjusar.

Darko Darkic

13.01.2018. 11:22

Ми Срби волимо Русију и волећемо је увек.Доћиће дан када ће нато злочинци платити за сво зло

prellee

13.01.2018. 12:02

Demokratska partija traži da se pojača uticaj na Srbiju zbog "malignog" uticaja Rusije!? Strašno i naopako? Oni zločinci čija je politika i bombardovala Srbe,"demokrate"! Kakav su oni imali uticaj na Srbiju, imaju i danas, neću reči maligni nego zao i rušilački, sve drugo osim dobrih, uzajamnih i prijateljski. Rusija nas nije bombardovala,ne otima teritorije,ne satanizuje,ne traži nešto na silu kao US. Zato vas ne razumijemo, još manje želimo sa vama da sarađivamo "onoliko" koliko VI tražite.

ime ili nadimak

13.01.2018. 12:44

Nikada ne zaboravite: demokrate (levicari) su najveci zagovornici ratova i bombardovanja Srbije '90-tih. To je jedan sorosevski, globalisticki, olos koga i vecina amerikanaca ne podnosi.

Madrid

14.01.2018. 04:16

@ime ili nadimak - Nikada ne zaboraviti da su republikanci priznali tkz. Kosovo kao državu. Nema neke razlike između demokrata i republikanaca kada smo mi u pitanju.

ime ili nadimak

15.01.2018. 10:37

@ime ili nadimak - Republikanci? Mislis neokohnzervativci, isti oni sto se klanjaju aipac-u?

Горан

13.01.2018. 13:37

Волим Руску Федерацију. Не волим Сједињене Америчке Државе.

bljak

13.01.2018. 14:50

ko zavoli onoga od koga redovno dobija batine i drzi ga gladnog je...psihopata!Popravljanje odnosa sa jednom "neimenovanom" drzavom je ekstremni mazohizam !Pitajte svakoga seljaka: u kojoj je kafani dobio batine tamo ne ide!!!Dakle...ONO(! ) mesto na koje nas zovu i spremaju nam pocasti - nije dobro za nas!!!

Анти Антифа

13.01.2018. 19:55

Један народ,једна држава Русија-Србија!