Monodrama o Miloševiću na Vidovdan

S. J. M.

13. 01. 2018. u 11:17

Sprema se još jedan pozorišni komad o bivšem predsedniku Srbije i SRJ

Монодрама о Милошевићу на Видовдан

Foto: AP

ŽIVOT Slobodana Miloševića u pritvoru u Sheveningenu i njegova borba u haškoj sudnici biće tema monodarme, koja se priprema u Beogradu - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, taj komad bi trebalo da bude izveden krajem juna, najverovatnije na Vidovdan, na dan kada je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ izručen Hagu.

Kako saznajemo, u ulozi Miloševića, koji se sam branio protiv optužnice koja ga je teretila za najteža dela protiv čovečnosti, naći će se glumac Lepomir Ivković, stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu. Komad režira Cisana Murusidze, nekadašnja direktorka Drame nacionalnog teatra, koja je nedavno režirala i predstvu "Solunci govore".

Glumac Lepomir Ivković potvrđuje naša saznanja, i otkriva nam još poneki detalj:

- Predstava je inspirisana Miloševićevom odbranom tokom haškog procesa, a radi se po tekstu književnika Milisava Milenkovića. Premijera je planirana oko Vidovdana, ali se ne zna u kojem će biti pozorištu. O tome se još razgovara.

Lepomir Ivković

Pre samo nekoliko dana "Novosti" su ekskluzivno objavile da se priprema mjuzikl o životu i političkom delovanju Miloševića i njegove supruge Mire Marković. To delo sprema prištinsko Narodno pozorište, koje je sada u Granačnici. U komadu će biti prikazan period tokom devedesetih godina prošlog veka, kao i Miloševićev kraj u Haškom tribunalu.

Inače, Milošević je u Hag izručen 28. juna 2001, a u ćeliji Sheveningena preminuo je 11. marta 2006.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Rastko

13.01.2018. 11:56

Dobri moj narode to znaci da te jos uvek ima i da te vecinski demokratski opredeljeni deo ovog naroda koji je Milosevica kao psa sutnuo nogom u Hag na sveti nam Vidovdan nije dovoljno zgnjecio po glavi cim nalazite snage da je ponosno uzdignete i odate pocast jedinom nasem pravom vodji u blizoj i daljoj istoriji, ZIVI BILI ,BOG VAM SNAGE DAO !!!

Rastko

13.01.2018. 12:03

I bog place nad sudbinom Milosevica i njemu vernom delu ovog naroda ali ljudi bez morala casti i ljudskih emocija koji nama vladaju izricito su protiv svake vrste pomena njegovog imena jer moze da im skodi u buducnosti ka kojoj nezaustavljivo hrle !!!

Hercegov Grad

13.01.2018. 12:45

Na Vidovdan su novosrbijanci ucinili najsramniji zločin u istoriji drzave, u moralnom smislu, izručili svog presednika države stranoj zemlji i ako Ustav to nije dozvoljavao. Ne čudim se sto se ovi novi Srbi ne smatraju moralnim ljudima, nego se čudim sto iko iz te grupe može vise biti u politici?!

JCB NS

13.01.2018. 12:58

Nisam bi za Milosevica, ali sam jos manje za izrucenje.Izdajice zute su to uradile!

Preispitivanje i prevrednovanje

13.01.2018. 21:01

Neminovno dolazi vreme preispitivanja i vrednovanja ličnosti i dela Slobodana Miloševića, ali istovremeno i glavnih aktera istorijske sramote i nemoralnosti glavnih aktera njegove otmice i izručenja NATO i američkim agresorima i zločincima. Đinđić, Koštunica, Jovanović, Živković, Mihajlović i njihova kamarila biće upisani u istorijske udžbenike kao primer izdaje, bruke i sramote u srpskom narodu. Aleje velikana i zaslužnih građana sigurno će biti dobro analizirane i preuređene.

радисав

14.01.2018. 12:52

Баш је добро што ће Лепомир Ивковић играти председника. И по стасу и по гласу. Многи ће се Срби обрадовати, а неки ће можда и разумети нешто што до сада нису.