12. januar  2018. 21.00  | Izvor: Tanjug

Država će nastaviti da podržava pčelare

BEOGRAD -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa predsednikom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljubom Živadinovićem da će država nastaviti da podržava pčelare, ali i sve ostale poljoprivrednike.

Tema razgovora bila je pomoć i podrška Vlade daljem razvoju pčelarstva u Srbiji, a posebno nastavak podrške izgradnji Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

pcele, pcelar, pcelarstvo jpg

"Projekat je odličan primer kako primarni poljoprivredni proizvođači mogu direktno, bez posrednika, da plasiraju svoj proizvod na tržište Srbije i sveta", istakla je predsednica Vlade u razgovoru.

Živadinović je naglasio da je cilj SPOS-a da pogon bude najbolji i najmoderniji u regionu.

On je zahvalio Vladi, premijerki i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavu Nedimoviću, na dosadašnjoj pomoći i podršci u realizaciji tog važnog projekta.

Brnabić i Živadinović razgovarali su i o nastavku aktivnosti u borbi protiv neispravnog meda na tržištu Srbije.

Brnabić je naglasila da će Operativni štab Vlade za koordinaciju primene mera za suzbijanje nelegalne proizvodnje i prometa meda, preparata na bazi meda i drugih proizvoda pčela, nastaviti aktivno da sarađuje sa SPOS i nadležnim organima u rešavanju svih nepravilnosti u prometu meda na tržištu Srbije.

SPOS će nastaviti da analizira i izveštava o svim slučajevima nepravilnosti na tržištu, u cilju zaštite proizvođača i zaštite potrošača", istakao je Živadinović.

Tagovi
Srodne vesti