Linkovi

Ambasador Skot: Sporne pretpostavke o Dikoviću


Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot

O vizi načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića za SAD se i danas priča, a zanimljiv komentar danas je dao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, koji je rekao da se pisanje ovdašnjih medija o tom slučaju bazira na pretpostavci da je zahtev za vizu odbijen.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ponovio je danas objašnjenje da je predstavnicima američke vlade je zakonom zabranjeno da komentarišu slučajeve obrade zahteva za vize, jer bi time ugrozili nečiju privatnost.

Na prijemu koji je danas organizovao ministar inostranih poslova Srbije, američki ambasador je ipak osporio pisanje medija proteklih o slučaju vize načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića:

"Ali bih doveo u pitanje neke ocene koje su se nedavno pojavile u štampi, jer se zasnivaju na pretpostavci da je zahtev za vizu odbijen. Ja nisam upoznat sa tim."

Na pitanje o tome koja su najznačajnije teme u odnosima Srbije i Sjedinjenih Država, ambasador Kajl Skot je rekao:

"Najvažnija pitanja su regionalne prirode i odnose se na saradnju sa Srbijom radi mira i stabilnosti u regionu, kao i unapređenje odnosa zemalja ovog regiona kako bi obezbedili sprečavanje sukoba. Takođe, i napredak u političkom dijalogu sa Prištinom, kako bi se postigao cilj koji su zajedno postavili SAD, EU i Srbija, a to je potpuna normalizacija odnosa."

Takođe, američki ambasador se saglasio sa ocenom ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da su odnosi Srbije i SAD dobri, prijateljski i da se produbljuju. Generalno sam veoma optimističan u pogledu budućnosti odnosa Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, dodao je Skot.

XS
SM
MD
LG