Srbija

Četvrtak, 11.01.2018.

13:20

Mali: Zaposlenima u vrtićima dižemo plate 10%

Zaposlenima u Predškolskim ustanovama grada Beograda plate će biti povećane za deset odsto već od januarske zarade, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Mali: Zaposlenima u vrtićima dižemo plate 10%
(Foto: Thinkstock)

To povećanje je, kaže, na osnovu odluke Vlade Srbije o povećanju plata u prosveti od deset odsto.

"Grad će ispoštovati tu odluku vlade i to povećanje od deset odsto za sve zaposlene u predškolskim ustanovama, u odnosu na platu iz decembra prošle godine, biće već od januarske plate", rekao je Mali novinarima nakon obilaska adaptiranih prostorija biblioteke "Milutin Bojić" u Ovči u vrtić.

Mali je dodao da je povećanje plata zaposlenima u vrtićima još jedan način da se iskaže zahvalnost ljudima koji vode brigu o našoj deci.

"To je povećanje koje smo usaglasili sa vladom i kako se ekonomska situacija i u gradu i u zemlji bude poboljšavala nadam se i daljem povećanju", naglasio je gradonačelnik Beograda.

U tom smislu, naveo je da je važno reći da je aktuelna gradska vlast konsolidovala javne finansije i vratila 500 miliona evra duga prethodne gradske vlasti.

"Sada imamo novca i bavimo se vodovodom, kanalizacijom, novim fasadama, ulaganjima u vrtiće poput ovog u Ovči...", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: