Haradinaj zbog vize otkazao posetu Ajovi

Beta

08. 01. 2018. u 20:37

Šef kabineta premijera samoproklamovanog Kosova Ramuša Haradinaja Avni Arifi izjavio je večeras da je ambasadi SAD na Kosovu sa zakašnjenjem podnet zahtev za izdavanje vize

Харадинај због визе отказао посету Ајови

Ramuš Haradinaj
Foto: Beta

Šef kabineta premijera samoproklamovanog Kosova Ramuša Haradinaja Avni Arifi izjavio je večeras da je ambasadi SAD na Kosovu sa zakašnjenjem podnet zahtev za izdavanje vize nekadašnjem pripadniku tzv. OVK, dodajući da procedura nije okončana.

"Mi smo krivi, podneli smo zahtev sa zakašnjenjem. Vrlo kasno smo podneli zahtev", kazao je Arifi za portal “Gazetasexpress.com”.

On je kazao da je zahtev za izdavanje vize još u proceduri, dodajući da su dobili uveravanja da taj postupak nije završen.

Prema njegovim rečima, da se radilo o pozivu na visokom nivou, viza bi se dobila tokom istog dana, ali Haradinaj nije dobio poziv na tom nivou.

Pročitajte još - Mediji tvrde da je odbijen zahtev Haradinaja za vizu SAD


Poseta premijera samoproklamovanog Kosova Ramuša Haradinaja SAD je otkazana jer mu nije izdata viza, izjavio je ranije portparol Garde Ajove Greg Hepgud za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Haradinaj je 11. januara trebalo da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta nacionalne garde u Ajovi Timotija Ora, prenela je ranije RSE.

"Premijera Haradinaja je pozvao general Or na ovaj događaj, ali mi žalimo što nije mogao da dobije vizu i bude sa nama", rekao je Hepgud i dodao da će umesto Haradinaja na svečanosti prisustvovati zamenik premijera tzv. Kosova Bedžet Pacoli.

Haradinaj je izjavio da očekuje da dobije vizu, prenela je RSE.

Pročitajte još - Mediji: Molitveni doručak test za kosovske lidere

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Dusko

08.01.2018. 22:14

Vojska Srbije pod hitno da prekine saradnju sa NG Ohaja, jer pored visegodisnje uspesne saradnje, pozivom Haradinaja njihovoj svecanosti iskazano je apsolutno potcenjivanje I nepostovanje kako nase Vojske tako I nase drzave I naroda I u.... su se na nase prinateljstvo I veru da medju Amerima Ima nekoga kome bi mozda I mogli verovati.

prellee

08.01.2018. 22:19

Pametnom mnogo ne treba. Haradinaj je u kratkom roku poduzeo neke radnje na svoju ruku i ovim mu se šalje poruka da ne može tako. Kosovo nije njegova misija, njegova misija je da radi što svijet hoće. Nadam se da će to da shvati. Više nije miljenik Zapada, nego igračka tog istog Zapada koji su ga podržavali. Kao destruktor im je dobro došao, kao čovjek za pomirenje i saradnju, vrijeme će pokazati. Ili će igrati kako oni kažu, ili ga čeka Specijalni sud za zločine na Kosovu.

Cikaski Kamiondzija

09.01.2018. 08:18

Dusko, od Ohaja do Ajove ima da se prodje kroz ILIANU.Svako svoju struju vuce.

BG

09.01.2018. 08:34

@Duško: Kako verovati zlikovcima,nikada oni nikome nisu bili prijatelji a pogotovu nama što su × puta dokazali kroz istoriju.Setimo se 1944god kada su rusi sa našim partizanima oslobodili Niš usred slavlja pobede njihovi avioni su bonbardovali Niš kojom prilikom su poginuli mnogo nedužnih boraca ( najviše rusa) medju konima i glavno komandujući General ruske Crvene Armije.Zločini prema našem narodu je sramno i spominjati.

Neko sa zapadnog balkana

09.01.2018. 11:59

Izgleda mnogi nece putovati a pogotovo ovi sto traze oprostaj!