Capital.ba

Najava događaja za subotu, 6. januar 2018. godine

06.01.2018. / 7:00

REPUBLIKA SRPSKA 

BANJALUKA – U 17.00 časova Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem služiće u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci večernje bogosluženje sa osveštanjem badnjaka, čemu će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik; nakon službe, u porti Hrama Svete Trojice biće obavljeno nalaganje badnjaka. /VIDEO/

BANJALUKA – U 16.00 časova predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće večernjem bogosluženju i osveštanju badnjaka u Hramu Svetog velikomučenika Georgija /VIDEO/.

BIJELJINA – U 17.00 časova Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služiće povečerje sa petohljebnicom u Hramu Svetog velikomučenika Georgija, a osveštanje i nalaganje badnjaka najavljeno je za 18.00 časova na gradskom trgu.

TREBINJE – U 19.00 časova nalaganje badnjaka na Trgu slobode.

FBiH 

SARAJEVO – Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom:
– u 17.00 časova služiće večernje bogosluženje sa blagosiljanjem badnjaka u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice;
– u 18.00 časova služiće večernje bogosluženje sa blagosiljanjem i nalaganjem badnjaka u Staroj srpskoj pravoslavnoj crkvi na Baščaršiji.

DRVAR – U 18.30 časova NJegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije služiće večernje u Hramu Svetog oca Save, nakon čega će biti naložen badnjak.

MOSTAR – U 18.00 časova u Manastiru Žitomislić biće organizovano nalaganje badnjaka.

SRBIJA 

BEOGRAD – U 16.00 časova NJegovo preosveštenstvo patrijarh srpski Irinej prisustvovaće nalaganju badnjaka na platou ispred Hrama Svetog Save na Vračaru.

KOSOVSKA MITROVICA – Centralna proslava Badnje večeri i Božića na Kosovu i Metohiji biće održana u Crkvi Svetog Dimitrija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!