Svet

Petak, 05.01.2018.

16:53

Malo slavlje: Za 100 najboljih po 10.000RSD

U ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - mala svečanost.

Izvor: O2

Malo slavlje: Za 100 najboljih po 10.000RSD
(Foto: Thinkstock)

100 najboljih radnika u svakoj od oblasti nagrađeno je sa 10.000 dinara. Ideja projekta "Čovek godine" je da se istaknu najbolji. Popravljanje propusta, uz bolne opomene iz prošle godine, u socijalnoj zaštiti tek slede.

Prethodnih godina ih nisu zaobišli reorganizacije, sistematizacije, smanjenje plate i manjak kolega. 2018. započinju nagrađeni za marljivost i kolegijalnost. Ministarstvo za rad je izabralo 100 najboljih među svojima.

Nagrade stižu posle godine koja će, kada je socijalna zaštita u pitanju, ostati upamćena po dva surova ubistva ispred centara za socijalni rad na Novom Beogradu i u Rakovici.

„Centri za socijalni rad su ustanove, možemo da ih kritikujemo kad građani ovako gledaju, ali njihov posao je vrlo odgovoran, vrlo težak, vrlo naporan. Ono što oni rade je vrlo odgovorno sa njihove strane, moraju bukvalno da donesu odluku koja je 50:50. Ili je na jednoj strani ili je na drugoj strani. Moje je da kažem građanima Srbije da ja verujem u njih, da rade svoj posao najbolje, da ja kao ministar ću se truditi u ovoj godini da centre za socijalni rad jedan korak približim tome da imaju bolji i efikasniji rad“, kaže ministar Zoran Đorđević.

Nagrade za najvrednije u Ministarstvu za rad i socijalnu zaštitu obezbedilo je Udruženje osiguravača Srbije koje će kako najavljuje deo svog profita podeliti sa još nekoliko ministarstava, ne ulazeći u detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: