Srbija dočekala dugo najavljivani skok plata VIDEO

Koncesija aerodroma uticaće svakako na stanje u državnoj kasi. Mi smo istraživali kako bi mogla da izgleda vaša kasa.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

18:33

Srbija dočekala dugo najavljivani skok plata VIDEO
Foto: Thinkstock

Dugo najavljivana povećanja plata u javnom sektoru, za pet do 10 odsto, stupila su ovog ponedeljka na snagu.

I penzioneri će u novčaniku imati pet odsto više novca nego lane. Takođe, i minimalna cena rada umesto 130 sada je 143 dinara a minimalna zarada viša je za oko 2200 dinara.

Sa novom godinom stigla su i nova poskupljenja. Paklica duvana već je skuplja za dinar zbog akciza na duvan, a mogla bi da poskupi i kafa, iz istog razloga. Akciza na neprženu biće 85,75 dinara po kilogramu, a 107,18 dinara po kilogramu na prženu kafu. Mogao bi da poskupi i alkohol. Može li rast plata i penzija da prati i poskupljenja, pitali smo vas, ali i stručnjake.

A veću zaradu lako biste mogli da potrošite na kazne, ako ne budete oprezni. Nevezivanje pojasa od 1. januara platićete 5000 više, a prekoračenje brzine od 5000 do 10.000 dinara više. Ukoliko budete vozili pod dejstvom alkohola, sledi vam i zatvor i to na dva meseca.

Međutim, ima još i lepih vesti. 2018. je, pa je red da konačno zaboravimo na papire. Mnogo toga u državnoj upravi prešlo je u elektronsku formu i dostupno je na klik.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: