Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.01.2018.
11:31
Vestionline, Tanjug A

"Ubistvo na Vračaru - obračun kriminalnih grupa"

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je državaljanin Crne Gore D.B, koji je sinoć ubijen u centru Beograda, od ranije poznat policiji i da sve ukazuje da se u tom slučaji radi o obračunu kriminilanih grupa.

Tanjug
Policija imala pune ruke posle u novogodišnjoj noći: Vladimir Rebić

- Radimo na identifikaciji počinioca ubistva, ali druge informacije ne bih smeo da dam zbog istrage. Činjenica da je poslednjih meseci bilo povezanih slučajeva u obračunu kriminalnih klanova u Beogradu, ali statistika pokazuje da je u 2017.godini bilo 30 odsto manje ubistava nego u prethodnoj godini - rekao je Rebić gostujući u Jutarnjem dnevniku na RTS-u.

On je naveo da je policija za Novu godinu imala puno posla istakavši da je u Beogradu na proslavi na Trgu Nikole Pašića bilo više od 40.000 ljudi, ali da je sve prošlo bez incidenata, kao i u drugim gradovima Srbije.

Govoreći o rezultatima rada policije u protekloj godini, Rebić je rekao da je zaplenjeno više od četiri tone droge i narkotika, otkriveno više od 10 ilegalnih laboratorija i da je procesuiran značajan broj kriminalnih grupa.

- Poseban pečat tim aktivnostima daje što se u svim tim slučajevima vodi i finansijska istraga kako bi se presekli kanali finansiranja tih kriminalnih grupa - ukazao je direktor policije.

On je naveo da je u saobraćaju u prethodnih nekoliko meseci uvođenjem merenja prosečne brzine na putevima, na deonici auto-puta Šimanovci-Šid broj saobraćajnih nezgoda od septembra smanjen za oko 33 odsto, a da je broj nesreća sa povređenima i stradalima smanjen za oko 25 odsto.

- Najveći broj građana koji krše propise su stranci do kojih očigledno još nije stigla informacija da srpska policija radi na ovaj način. Očekujemo da ćemo uskoro to merenje primeniti i na ostalim deonicama auto-puta - naveo je Rebić.

Govoreći o nedavno usvojenom dokumentu ''Strateška procena javne bezbednosti'', direktor policije kazao je da će u narednh pet godina MUP posebnu pažnju posvećivati suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije, visokotehnološkog kriminala, zloupotreba droga, sprečavanju terorizma.

- Pokušaćemo da poboljšamo bezbednost javnog reda i mira, bezbednost saobraćaja i da utičemo na ilegalnu migraciju. To znači da potpuno drugačije percipiramo ove probleme, pokušavamo da rad policije učinimo efikasnijim, efektivnijim i ekonomičnijim - rekao je Rebić.

On je dodao da kada je reč o terorizmu građani Srbije treba da osećaju bezbedno.

- MUP i ostale bezbednosne službe aktivno rade na prikupljanju informacija jer se od terorizma pre svega štiti adekvatnim podacima. Naravno da imamo pripremljene planove ukoliko dođe do nekog incidenta, ali u ovom trenutku možemo reći da smo bezbedni - poručio je Rebić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online