Rebić: Ubistvo na Vračaru obračun kriminalnih grupa

Tanjug

02. 01. 2018. u 09:42

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je državaljanin Crne Gore D.B, koji je sinoć ubijen u centru Beograda, od ranije poznat policiji i da sve ukazuje da se u tom slučaji radi o obračunu kriminilanih grupa

Ребић: Убиство на Врачару обрачун криминалних група

foto: A.Stanković

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je državaljanin Crne Gore D.B, koji je sinoć ubijen u centru Beograda, od ranije poznat policiji i da sve ukazuje da se u tom slučaji radi o obračunu kriminilanih grupa.

''''Radimo na identifikaciji počinioca ubistva, ali druge informacije ne bih smeo da dam zbog istrage. Činjenica da je poslednjih meseci bilo povezanih slučajeva u obračunu kriminalnih klanova u Beogradu, ali statistika pokazuje da je u 2017.godini bilo 30 odsto manje ubistava nego u prethodnoj godini'''', rekao je Rebić gostujući u Jutarnjem dnevniku na RTS-u.

Pročitajte još: KRIMINALNI OBRAČUN U BEOGRADU: Ubijen državljanin Crne Gore povezivan s Kavačkim klanom

On je naveo da je policija za Novu godinu imala puno posla istakavši da je u Beogradu na proslavi na Trgu Nikole Pašića bilo više od 40.000 ljudi, ali da je sve prošlo bez incidenata, kao i u drugim gradovima Srbije.

Govoreći o rezultatima rada policije u protekloj godini, Rebić je rekao da je zaplenjeno više od četiri tone droge i narkotika, otkriveno više od 10 ilegalnih laboratorija i da je procesuiran značajan broj kriminalnih grupa.

''''Poseban pečat tim aktivnostima daje što se u svim tim slučajevima vodi i finansijska istraga kako bi se presekli kanali finansiranja tih kriminalnih grupa'''', ukazao je direktor policije.

On je naveo da je u saobraćaju u prethodnih nekoliko meseci uvođenjem merenja prosečne brzine na putevima, na deonici auto-puta Šimanovci-Šid broj saobraćajnih nezgoda od septembra smanjen za oko 33 odsto, a da je broj nesreća sa povređenima i stradalima smanjen za oko 25 odsto.

Pročitajte još: U pucnjavi kod Kruševca ima mrtvih

Najveći broj građana koji krše propise su stranci do kojih očigledno još nije stigla informacija da srpska policija radi na ovaj način. Očekujemo da ćemo uskoro to merenje primeniti i na ostalim deonicama auto-puta'''', naveo je Rebić.

Govoreći o nedavno usvojenom dokumentu ''''Strateška procena javne bezbednosti'''', direktor policije kazao je da će u narednh pet godina MUP posebnu pažnju posvećivati suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije, visokotehnološkog kriminala, zloupotreba droga, sprečavanju terorizma.

''''Pokušaćemo da poboljšamo bezbednost javnog reda i mira, bezbednost saobraćaja i da utičemo na ilegalnu migraciju. To znači da potpuno drugačije percipiramo ove probleme, pokušavamo da rad policije učinimo efikasnijim, efektivnijim i ekonomičnijim'''', rekao je Rebić.

Pročitajte još: Ubistvo Markuša ugovoreno u selu Stanišići

On je dodao da kada je reč o terorizmu građani Srbije treba da osećaju bezbedno.

''''MUP i ostale bezbednosne službe aktivno rade na prikupljanju informacija jer se od terorizma pre svega štiti adekvatnim podacima. Naravno da imamo pripremljene planove ukoliko dođe do nekog incidenta, ali u ovom trenutku možemo reći da smo bezbedni'''', poručio je Rebić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Rastko

02.01.2018. 10:18

I treba presecati kanale finansiranja kriminalnih grupa po principu jedan kanal vama tri njima i eto mira u kuci !

Rastko

02.01.2018. 10:31

Kako policija i ostale bezbednosne sluzbe nemaju informacije o kanalima kojima kriminalci u Srbiju uvoze drogu na mega tone kao da ih nema !?

Rastko

02.01.2018. 10:57

Tesko je voditi borbu protiv svake vrste organzovanog kriminala kada su kriminalci infiltrirani u sve nase snage bezbednosti i nose istu uniformu !

Rastko

02.01.2018. 11:06

Sto se vi vise borite protiv kriminala broj kanala kojima se uvozi droga i kojima se oni finansiraju raste li raste a oni mucenici koji rade na iskopavanju tih kanala za minimalac, cine da u Srbiji opada broj nezaposlenih lica !!!

Rastko

02.01.2018. 11:11

Mene uvek vise zabrine stradanje nekog od nas obicnih gradjana nego li kada strada neki policijski dousnik koji je infiltriran ili rodjen kao kriminalac !!!

Rastko

02.01.2018. 11:17

Gospodine Rebicu Srbija ima manjak obicnog radnog naroda koji svakodnevno umire od gladi i bede a ne stradanje i manjak kriminalaca kojih imamo na tone te bez obzira sto vam je to u opisu posla trebalo bi da vas VISE zabrine ovo prvo jer ste i vi nadam se pre svega covek i jedan od nas a za ove druge koje niste VI u stanju da potamanite neka se potamane medjusobno pa neka im je srecan i bericetan posao !!!

auto-put Šimanovci-Šid

02.01.2018. 11:18

Statistika je čudo, ali bi bilo lepo da smo dobili konkretne brojeve. Ali, onda ništa od pompezne statistike, bojim se. Ovo zato što sumnjam da na auto-putu ima toliko nesreća, da je ograničenje brzine tako uticalo na njihovo smanjenje.Ne računam maglu i takve stvari, zato što je u tim slučajevima merenje prosečne brzine bespredmetno

Predlog

02.01.2018. 14:25

#1 nastaviti sa borbom protiv kriminala. Drzava da stiti svoj narod #2 uvesti slobodnu prodaju marihuane. Drzava da oduzme posao (i pare) dilerima #3 uvesti medicinski kontrolisano konzumiranje drugih opijata, sa ciljem da se zavisnici polako izlece. Drzava da leci svoj narod #4 legalizovati prostituciju - drzava da oduzme posao (i pare) makroima #5 investirati ovako dobijeni novac u obnovu poljoprivrede, ozivljavanje sela, subvencije za obdanista, borbu protiv kriminala, i nova radna mesta.