Utorak, 26.12.2017.

14:14

Danilović: 2017. je godina srpske košarke

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, rekao je da je 2017. godina bila izuzetno uspešna za srpsku košarku.

Izvor: B92

Danilović: 2017. je godina srpske košarke
Starsportphoto

Danilović se na godišnjem koktelu KSS podsetio svih uspeha iz godine na izmaku i čestitao svim reprezentativcima i članovima nacionalnih selekcija.

"Godina je bila takmičarski veoma uspešna za srpsku košarku – seniori su ostvarili ogroman rezultat srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu, s obzirom na to koliko je bilo povređenih igrača. Sve zasluge igu igračima i stručnom štabu", rekao je Danilović.

On je istakao da će domaćinstvo Evropskog prvenstva 2019. u ženskoj konkurenciji mnogo značiti Savezu.

"Kvalifikacije za Mundobasket smo počeli sa dve pobede, ženska selekcija nije nastavila niz na Evropskom prvenstvu sticajem nepredviđenih okolnosti, ali sam siguran da će se vratiti na stare staze".

Takođe, postoje velike šanse da se niz uspeha nastavi.

"Izričito sam ponosan na mlađe selekcije – junior su osvojili zlato, juniorke srebro, a kadeti bronzu. Te medalje su nam veoma bitne jer možemo da vidimo našu budućnost. Veoma značajan momenat za srpsku košarku jeste i što će basket 3x3 biti olimpijski sport, gde na osnovu rezultata možemo da se nadamo medalji", zaključio je Danilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

10 h

Podeli: