Fudbal

'Zmajići' žele do baraža

'Zmajići' žele  do baraža
Foto: N.N. | 'Zmajići' žele do baraža

Mlada fudbalska reprezentacija BiH godinu na izmaku završava na drugom mjestu grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa dobrim šansama da se uključi u borbu za prvo mjesto i direktan plasman.

Međutim, iako su njegovi puleni u dosadašnjih pet utakmica ostvarili tri pobjede, kući nad Lihtenštajnom (6:0) i Portugalom (3:1), te u gostima protiv Velsa (4:0), selektor Vinko Marinović upozorava da euforije ne smije biti.

"Iza nas je dobar početak kvalifikacija. Imamo neke rezultate, atmosferu pozitivnu. Igrači su skrenuli pažnju na sebe dobrim igrama. Nakon šest godina prva smo ekipa koje je nanijela poraz Portugalu.

Sve to ulijeva optimizam i nadu, ali ne smijemo biti euforični. Ima još doda da se igra, a ne smijemo zaboraviti da smo imali i dva poraza", kaže Marinović.

"Zmajići" su poraze doživjeli od vršnjaka iz Švajcarske (0:1) i lideri Rumuni (1:3).

"Imamo najtežu grupu u ovim kvalifikacijama. Švajcarska ima najjači omladinski pogon u Evropi. Rumuni će tek iduće godine potpuno da bljesnu. Prvo mjesto vodi direktno na EP, četiri najbolje drugoplasirane ekipe igraće baraž. Mi se potajno nadamo barem baražu", dodao je Marinović.  

Rumunija je prva u grupi sa 11 bodova, slijede BiH sa 9, Švajcarska 7, Vels 6, Portugal 4 i Lihtenštajn 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije