Srbin nasamario carinike, i priča je filmska (FOTO)

Novosti online

22. 12. 2017. u 21:55

Darko Vidić iz Srbije na Fejsbuku je opisao poprilično bizaran slučaj u kome srpski carinici nisu hteli da carine robu iz Kine jer na dokumentu nije bilo žiga.

Србин насамарио царинике, и прича је филмска (ФОТО)

Facebook

Darko Vidić iz Srbije na Fejsbuku je opisao poprilično bizaran slučaj u kome srpski carinici nisu hteli da carine robu iz Kine jer na dokumentu nije bilo žiga.

On je zato s interneta kopirao pečat kineske dinastije Ming (1368-1644) i zalepio ga na fakturu, nakon čega su mu robu ocarinili i pustili u državu.

"Sedim s čovekom koji je u petak uvezao robu iz Kine, a carinik nije hteo da pusti carinjenje jer faktura Kineza nema pečat. Ne koriste pečate jednostavno. Kina je u 21. veku. Ni objašnjenje ministarstva od prošlog dana nije pomoglo. Carinik je rekao, citiram: 'Neka ti premijerka carini'", napisao je Vidić i dodao kako je carina "jedan od najkorumpiranijih elemenata u Srbiji".

"Čovek šta će, ne može da pribavi pečat jer ga Kinez nema, nepismen i bahat carinik ne pušta, i on uzme i sa neta skine pečat dinastije Ming i fotošopira ga na fakturu i carinik pusti. Srbija ludilo. Kad nađem ime carinika objavljujem javno. Ovim ljudima se mora stati na put!"

Izvor: Index

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Dragan

22.12.2017. 23:17

Najveća bagra u državi. Rade kako hoće. Zadržavaju pošiljke po dvadesetak dana bez razloga. Naplaćuju troškove kako im padne na pamet. Užas.

Kurta Murta

23.12.2017. 01:47

Na racunu pise "potpis i pecat". Ako je tako bilo i na originalu pre fotosopa, onda je racun nekompletan bez pecata Pecat je dokaz necega jos samo u Srbiji ali ako na dokumentu pise da treba da stoji pecat... Carinik je postupio pravilno (doduse nesvesno).

dale

23.12.2017. 01:59

Pogledajte samo gde se skoluju kadrovi za carinu,koji su to profili ljudi ,ko su edukatori?

zoran stevanovic

23.12.2017. 04:51

Ima ih sigurno koji su nepismeni znaju samo da lupaju pecate.Kao i ovi sto ocitavaju na meracima struju i vodu pa racuni dolaze u milionskim ciframa.Sta ces vazno je da covek radi pa kako se ko snadje.

Анти Антифа

23.12.2017. 06:22

Зна се датум,време царињена и место царињења.Пријави га.Лако ће га наћи.Ако хоће.

Zika Zivac

23.12.2017. 08:00

Tako je, carina je decenijama veliki problem za gradjane. U Loznici na granicnom prelazu Tbusnica carina preko "speditera" uzima reket od gradjana koji uvoze polovne automobile, zna se 2000 din. u pasos i idi dalje. Cak su i povremene kontrole iz Beograda korumpirane, dobiju svoj deo kolaca, napisu pozitivan izvestaj i teraj dalje. A tek carina u Sapcu, sta tek oni rade! Pa, to je necuveno. I to svi znaju, a nadlezni se prave blesavi. Sve ide preko grbace jadnog malog coveka.

električar

23.12.2017. 08:29

Takvi su 2000.-te izazvali oktobarski prevrat i na vlast doveli čudovišta koja su demolirala i unuištila zemlju !

sale

23.12.2017. 09:24

Nema carinika koji carini robu a da nije korumpiran svi su ali apsolutno svi su korumpirani , pitam se sta ce mucenici raditi kad jednog dana kad tad udjemo u uniju ine bude vise granica stace tad biti sa njima naviklim da sve dobiju za dj .