Novi kripto - šok: Otac litekoina prodao sve

Tvorac jedne od najvećih alternativnih kriptovaluti prodao je svoj udeo zbog kako je naveo, „sukoba interesa“.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.12.2017.

17:27

Novi kripto - šok: Otac litekoina prodao sve
(Foto: Thinkstock)

Čarli li je saopšito da je prodao i poklonio sve svoje novčiće u poslednjih nekoliko dana. Kako je rekao, na to su ga navele kritike ljudi da je pokušavao da utiče na cenu litecoina svojim tvitovima.

"Kada god tvitujem o ceni lita, bilo da su dobre ili loše vesti, otpužuju me da radim za ličnu korist. Neki čak misle da sam u minusu. U određenom smialu, sukob interesa je da imam lite a da tvitujem o tome jer imam nekog uticaja“, napisao je Li.

Li, koji je bivši radnik Gugla, 2011. kreirao je litekoin kao jeftiniju varijantu bitkoinu. Ove nedelje, ta valuta je peta najveća kriptovaluta sa tržišnom vrednosti od oko 17 milijardi dolara.
Foto: Screenshot
Li nije otkrio koliko je zaradio na prodaji litekoina, ali je dodao da njegov potez nije uticao na cenu litekoina.

Ova valuta je je inače pala 6 odsto danas, ali je lite počeo da pada već neko vreme tako da Lijeva prodaja izgleda stvarno nije uticala na cenu.

Ipak, dodao je da ostaje posvećen Litekoinu i kriptovalutama uopšte.

„Ne napuštam potpuno litekoin“, napisao je.

„Uvek ću da provodim vreme posvećen toj kriptovaluti, i ako on uspe, i dalje ću biti nagrađen na mnogo različitih načina, a ne direktno putem vlasništva nad tim novcem. Sada verujem da je ovo najbolji način da nastavim da gledam kako litekoin raste“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: