Milenković jača odbranu Partizana

M. BLAŽIĆ

19. 12. 2017. u 14:10

U Humskoj već razmišljaju o povratku mladog štopera, koji još nije dočekao šansu u Fiorentini. Iliev: Ne isključujem takvu mogućnost, pričaću o tome s trenerom Đukićem

Миленковић јача одбрану Партизана

Nikola Milenković u dresu Partizana foto arhiva VN

U PARTIZANU svakodnevno "pišu i brišu", pripremaju plan za jačanje tima pred nastavak sezone, a iznenada se u celoj toj priči oko angažovanja novajlija pojavilo i ime igrača koji se pre samo šest meseci otisnuo u inostranstvo. Mladi, 19-godišnji štoper Nikola Milenković je posle osvajanja duple krune sa crno-belima parafirao ugovor sa Fiorentinom, ali od leta do danas nije dobio priliku da debituje ni u prvenstvu ni u Kupu Italije.

Portal koji uređuju tifozi kluba iz Firence ("Firenzeviola") tim povodom je pozvao sportskog direktora Ivicu Ilieva i od njega dobio zanimljiv odgovor, kojim je otkriven i deo planova crno-belih pred predstojeću zimsku fudbalsku pijacu.

- Ne isključujem mogućnost da vratimo Milenkovića u Partizan. Pričaću o tome s trenerom Đukićem, da vidim kako on razmišlja. Nikola je bio odličan kod nas pre odlaska u Fiorentinu, dao je gol Crvenoj zvezdi u finalu Kupa Srbije. Žao mi je bilo što sam morao da ga prodam, kao i Dušana Vlahovića.

Klub iz Humske je već u maju ove godine napravio odličan posao, gledano iz finansijskog ugla, pošto je golobradog defanzivca posle jedne odlične sezone prodao Fiorentini za obeštećenje od 5,1 milion evra. Milenkovićev period aklimatizacije na novu sredinu još nije završen, pošto mu trener Stefano Pioli nije dao priliku čak ni "na kašičicu".

- Znam da mu nije lako. Jasno mi je da Nikola mora još mnogo da uči, jer se nalazi u zemlji koja je najbolja na svetu u defanzivnom fudbalu. On u svim aspektima zaslužuje čistu desetku i verujem da je Fiorentina napravila odličan posao kada ga je kupila.

STIŽE AKSENTIJEVIĆ? TREND povratka nekadašnjih igrača Partizana u Humsku ne bi trebalo da se zaustavi samo na Radosavu Petroviću. Prema poslednjim informacijama, crno-beli ozbiljno pregovaraju s Radničkim iz Niša o angažovanju desnog beka Nikole Aksentijevića, koji je od 2010. do 2012. nosio crno-beli dres.

Već u januaru u Firencu će stići i drugi biser Partizanove fudbalske fabrike. Navijače "viole" je zanimalo šta mogu da očekuju od momka koji je dominirao u svim mlađim kategorijama kluba iz Humske.

- On je veliki talenat, po mom mišljenju ima potencijal da bude jedan od najboljih špiceva u svetu. Vlahović ima svetlu budućnost, a "viola" je pravo mesto gde može da napreduje i pokaže sjajne stvari na terenu - završio je Iliev.

"DA SVIMA BUDE TOPLO"

KAO i prethodne godine, srpski šampion organizuje akciju prikupljanja pomoći pod nazivom "Da nam svima bude toplo".

- Sakupite čistu garderobu, patike, džempere, jakne, ali i slatkiše i igračke, i donesite ih svakim radnim danom i subotom od 9.00 do 16.00 na Partizanov službeni ulaz na stadionu - stoji u pozivu crno-belih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Kupovina

19.12.2017. 18:35

Ne razumem ove ljude iz sporta (Partizan).Pa kakav je to klub ako svaki sest meseci kupuje i prodaje igrace.To nije normalno.Gde to vodi.

bane

19.12.2017. 21:57

Nikad nisam shvatao koja je poenta praviti tim sa pozajmljenim igračima, prvo, dok nisu u planu kod svog trenera ili nisu dobri ili nisu u formi, drugo, ako i valja nešto čim se uigra i počne igrati dobro ovi ga vrate i ti opet nakon pola godine uigravaj nekoga i naravno da trpi rezultat...bolje je uzeti nekoga iz naše lige pa nek se uigrava i bar imaš svog igrača...

Miloš1976

20.12.2017. 09:41

@bane - Prosto,ako nemaš bolje rešenje pod ugovorom,onda uzimaš na pozjamicu sa mogućnosšću otkupa po njenom isteku.Ne bi bio ni prvi ni poslednji koji bi se vratio za 3 puta manje para nego za koje je prodat.A i da se vrati,opet ako donese boljitak u odbrani onda je to ok.Donese ti rezultat a samim tim i npr titulu ili Evropu.Ako to mesto popuni igrač pod ugovorom koji ne donese ništa,tek onda gubiš.I neka bude naš igrač,odigra dobro,i?Prodaju ga na kraju sezone i opet si na nuli.

Del

20.12.2017. 00:39

pa dobro, kad su tako mladi i talentovani, sto im ne dadoste sansu da igraju? da se kod nas razvijaju, a ne u Firenci? pa zar ne moze u nasoj ligi da igra talentovan igrac od 18-19 godina, a moze u Italiji? ispade kod nas jaka liga, pa ne moze da izdrzi... jok,odmah transfer a mi dovodimo polovne strance... haos... a posle bi uzeli za te klince vece pare, a ostavili bi bar neki trag u klubu.. sramota