Haradinaj: Dijalog da se završi uzajamnim priznavanjem

Tanjug

19. 12. 2017. u 11:44

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj i dalje smatra da bi SAD trebalo da budu uključene u briselski dijalog i da bi nova faza tog procesa trebalo da se završi međusobnim priznavanjem

Харадинај: Дијалог да се заврши узајамним признавањем

Ramuš Haradinaj, Foto: Tanjug

PRIŠTINA - Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj i dalje smatra da bi SAD trebalo da budu uključene u briselski dijalog i da bi nova faza tog procesa trebalo da se završi međusobnim priznavanjem.

"Vlada mora da pripremi platformu koja bi zatim bila ratifikovana u parlamentu, a nakon toga bi predsednik (Hašim) Tači trebalo da dobije mandat da vodi proces dijaloga", rekao je Haradinaj za RTK2.

Haradinaj kaže da bi ishod briselskog dijaloga trebalo da bude međusobno priznavanje i sa ograničenim rokom trajanja.

PROČITAJTE JOŠ - Haradinaj: SAD da se uključi u rešavanje otvorenih tema Kosova

"Trebalo bi da traje nedeljama i mesecima, ali ne i u nedogled. Prethodne teme su iscrpljene, a sada imamo ključnu temu, to je međusobno priznavanje", rekao je Haradinaj.

On je dodao da bi SAD trebalo da budu uključene u dijalog.

"Smatram da bi SAD trebalo da učestvuju u poslednjoj fazi dijaloga. SAD su učestvovale u procesu do sredine 2013", istakao je Haradinaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Светозар

19.12.2017. 12:55

Пре десетак година се викало Космет је срце Србије, стотине хиљада људи је излазило на улице. А данас на улицама имамо параде знате већ чега....Американци су намерно поставили овог премијера кога данас имамо (за кога нико не сме да помисли да каже ружну реч јер би испао хомофоб, расиста, националиста, човек мрака и прошлости) да би признао "независно косово".

Божић

19.12.2017. 13:30

Haradinaj mnogo čita bajke. Srbija nikada, ali nikada neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu.

Bungi

19.12.2017. 14:02

Za tako krupne istorijske odluke nijedan predsjednik države neće na sebe preuzeti sav teret,i da hoće ,neće smjeti,posegnuće za referendumom a na njemu će velika većina naroda uključujući i mene, reći jedno veliko"NE".

crni Djordje

19.12.2017. 14:30

A koja ste to vi drzava pa da vas Srbija prizna?Prizmati ste od neprijatelja Srbiji,ali nema vas u UN,pa kad vas UN priznaju mozda ce i Srbija sa zadrskom pravo na VETO!

Čika Velja

19.12.2017. 16:01

Kad si ti Ramuse sa familijom jos bio na drvetu,Srbija je postojala...tako da medjusobna priznanja nisu opcija! Ti ne treba da priznajes nesto sto postoji vekovima,a ja necu da priznam nesto sto ne postoji!!!

komandant 1001

19.12.2017. 22:06

....nešto se tamo na Istoku dešava, a taj Ramuš ne vidi od stabla šumu....Nema Klintona, nema više moćne amerike....nešto se dešava i njegov vapaj za amerikom je uzaludan.

KOMSIJA

19.12.2017. 22:11

Komsije,ne morate da nas priznate,a necemo ni mi vas priznati.Znamo da postojite od 8 veka na Balkanu,dok na Kosovu vas nije bilo ni za lek,pre 1912 godine.Prematome,vi ste dosli pomocu Rusa,kada Amerikanci nisu bili na tlu Evrope.Sada,se peva druga pesma.Mi ima da vam zagorcavamo zivot,kao sto ste nama vi zagorcavali,vi na Kosovu da vladate vise,nece te moci nikada.

Hisar 008

20.12.2017. 13:01

@KOMSIJA - Nije tebi komšija problem,problem si sam sebi napravio i nama.O priznanju "ti nas"¿ Dolazi vreme medjunarodne pravde a ne sile, sila koja je tebi pomogla da ti narod polako i sigurno umire od radijacije zarad njihovih a i vaših krupnih riba(tajkuna) lagano nestaje,poješće samu sebe.Dolaze pravedniji narodi da uredjuju medjunarodne odnose,a tu tek gubite.Bolje ti je da se sastanemo i dogovorimo kako ćemo živeti i graditi Srbiju.

Чикириз

21.12.2017. 00:15

Породица Харадинај има српске корене и Рамуш то зна и не негира.Ето толико као одговор @Комшији