Dečaka udarila struja dok se fotografisao pored novogodišnje rasvete u Leskovcu

I. MITIĆ

18. 12. 2017. u 19:46

Da li je novogodišnja dekoracija u Leskovcu apsolutno bezbedna prvenstveno po decu

Дечака ударила струја док се фотографисао поред новогодишње расвете у Лесковцу

Foto: I.Mitić

DOK se fotografisao u svetlećem 3D igluu koji je postavljen u centru Leskovca, osmogodišnjeg dečaka je udarila struja, pa je - zbog lakših povreda na uhu i vratu, te opekotina po desnoj ruci i butini desne noge - zbrinut na Odeljenju pedijatrije ovdašnje Opšte bolnice.

Mališana je struja od 220 volti udarila 17. decembra uveče, izvesno vreme je bio bez svesti, a nedugo potom su isključeni svi novogodišnji ukrasi u gradskom parku...

Pročitajte još: Struja ubila dete u Sjenici

I, dok pojedini lokalni mediji prenose informaciju o tome da će roditelji, navodno, tužiti lokalnu samoupravu, nadležni poručuju da su svi 3D ukrasi sa električnom mrežom povezani iznutra, da su ti poslovi urađeni u skladu sa uputstvima proizvođača i po pravilu struke. Ipak, apeluju na roditelje da deci ne dozvoljavaju ulazak u figure...

Pročitajte još: Struja ubila električara

- Najvažnije je da se dečak oseća dobro i da je sve prošlo bez težih posledica. Inače, figure nisu rekviziti za igru, već osvetljenje koje treba da dekoriše Grad u vreme praznika - kaže direktor JP "Urbanizam i izgradnja" Milenko Milenković i naglašava kako niko ne može da garantuje apsolutnu bezbednost figura ako ih neko fizički ošteti, kao što se nadavno dogodilo sa ukrasima ispred Leskovačkog kulturnog centra.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

AC/DC

18.12.2017. 21:23

Ovakva oprema obično koristi napon od 12 volti, odakle se tu našlo 220 volti ? A priču da je sve ispravno i postavljeno po pravilima službe mogu da okače mačku o rep. Ili je staro i pokvareno, ili je neko bio neodgovoran pri postavljanju ukrasa. A sigurnosni prekidač ? Ni to se nije moglo postaviti ? Doduše postoje slučajevi kad takav prekidač neće obezbjediti zaštitu, ali u ovom slučaju mislim da bi spriječio ovakvu nezgodu.

Deda

18.12.2017. 21:36

Ma kakva opravdanja to je neozbiljno i nemarno i trba vas sve kazniti a decaku odstetu platiti..Po tvome ce za vasu nemarnost roditelji i decak da budu krivi..Sramota.

žiksi

19.12.2017. 08:09

Nemarnost, neodgovornost, nebriga i... ode glava. Pa, dokle tako naopako?

Dragan Zezelj

19.12.2017. 15:43

Ovo je oprema italijanskog proizvodjaca Idolight i radni napon je 24V. Medjutim, ove godine je jedna firma radila reparaciju posto je oprema ko zna od kada, i pretpostavljam da su koristili led crevo i lancanice radnog napona 220V posto je ta oprema dosta jeftinija od one na 24V. U svakom slucaju, ovo treba istraziti i neznalicama zabraniti da rade.