BIZARNO: Tukao suprugu 15 godina, ona mu dala novu šansu!
Foto: Shutterstock

Žena oprostila nasilniku

BIZARNO: Tukao suprugu 15 godina, ona mu dala novu šansu!

Crna Hronika -

Tukao ju je, pretio da će je zaklati, vukao za kosu, izbacivao iz kuće, vikao na nju da će je ubiti...

N. N. iz okoline Kladova osuđen je zbog nasilja u porodici na četiri meseca zatvora. On je pijan zlostavljao svoju suprugu, sa kojom ima troje odrasle dece koja žive u drugoj kući. Njega je za nasilje u porodici prijavio rođeni sin, kome je dojadilo da posmatra kako mu otac zlostavlja majku.

N. N. je suprugu, kako je utvrđeno na sudu, zlostavljao 15 godina! Tukao ju je, pretio da će je zaklati, vukao za kosu, izbacivao iz kuće, vikao na nju da će je ubiti...

- N. N. se tako nasilnički ponašao isključivo kada je bio pijan, što je u proseku bilo jednom nedeljno. Ali njegovo pijanstvo je učestalo, a time i maltretiranje supruge. Sin ga je prijavio kada je sve prevršilo meru - saznajemo nezvanično.

Sinu je sve prekipelo kada je otac po ko zna koji put došao kući pijan, psovao svoju suprugu, vukao je za kosu, govorio da će je zaklati, udario pesnicom u rame, izbacio iz kuće. Tada je nesrećna žena pobegla kod svoje dece, sve im ispričala i tu prenoćila. Sin je prijavio oca, koji je ubrzo uhapšen.

Ono što je osuđeni N. N. izjavio na sudu u svoju odbranu bilo je frapantno:

- Ženu sam psovao, vikao na nju, verovatno sam je i vređao i kazao sam joj da ću je zaklati. Ali ja sam se to samo šalio! Nisam je ni udario ni vukao za kosu - rekao je on. Sud nije prihvatio ovu njegovu odbranu.

Supruga je na sudu kazala da se plaši za svoj život, da je njen muž dobar čovek, ali da kada se napije, potpuno se promeni. Supruga, koja je godinama maltretirana, nije želela da se priključi krivičnom gonjenju "da bi dala svom mužu još jednu šansu da popravi svoje ponašanje prema njoj".

S. A. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track