Ubio ženu pa sebe, pretila da će mu uzeti sina?

D. Novković

16. 12. 2017. u 22:01

Vladan Grdanović najavio zločin u Pitomoj lučici kod Požarevca. Ubica roditeljima ispričao da mu je Jelena najavila razvod

Убио жену па себе, претила да ће му узети сина?

TRAGEDIJA Pokojni Jelena i Vladan Grdanović, sa sinom

STANOVNICI Lučice kod Požarevca od petka su u šoku zbog tragedije koja se ne pamti u njihovom selu. Niko ne može da poveruje da je meštanin Vladan Grdanović (37) nožem nasmrt izbo suprugu Jelenu (37), a onda poginuo, kada se njenim automobilom odvezao na glavni put i “zakucao” u kamion, koji mu je dolazio iz suprotnog smera.

Vladanov otac Novica Grdanović, uplakan, u subotu u kući pokojnog sina i snahe, dok guta suze, govori da je okidač tragedije bila Jelenina pretnja da će se “razvesti i uzeti mu sina”.

- Moj Vladan mnogo je bio vezan za dete. Radio je kao medicinski tehničar u bolnici u Požarevcu jedan dan, a tri dana je bio slobodan. Tada je sve vreme bio uz dete, brinuo da jede na vreme, da bude ispeglan, da ne kasni u školu. On nikako nije mogao da zamisli život bez sina - priča očajni Novica.

On kaže da su se Vladan i Jelena odlično slagali. Bili su situirani, svako je imao svoj automobil, redovno su išli na more. Ostavili su im kuću u kojoj su bili sami sa detetom, a Novica je sa suprugom živeo u selu, u drugoj kući. Sve je, tiho će Novica, pošlo “nizbrdo” bukvalno preko noći.

- Pre neki dan imali su neku manju svađu. Tad je moja snaja prijavila Vladana policiji, pa su zbog toga u njihovu kuću dolazili socijalni radnici. U petak su oboje bili pozvani u Centar za socijalni rad, Jelena u 11, a moj sin u 12 časova. Čuo sam se pre toga s njim i savetovao ga da bude staložen, da bi sve prošlo kako treba. Posle smo se ponovo čuli s njim i rekao je da je sve prošlo dobro, da je Jelena obećala da će da povuče prijavu i da počinju da planiraju odlazak na more - kaže Novica.

Iako je sve delovalo u redu, kasnije je Vladan saopštio majci da Jelena planira da se razvede od njega i da će da mu uzme dete. Rekao je da to ne može da podnese i da će sigurno da se ubije.

- Kad sam stigao s posla, oko pola tri, stariji sin mi je rekao da je Vladan ubio Jelenu. Posle smo saznali da se i sam ubio, udarivši autom u kamion - priča uplakani Novica.

TUGA Novica Grdanović, otac pokojnog Vladana, MUK Kuća pokojnih supružnika Grdanović u Lučici

Njegov unuk, A. G, učenik petog razreda osnovne škole, sada boravi kod bake i dede, koji će, kako se nadaju, da preuzmu svu brigu o njemu. Sahrana pokojnih supružnika još nije zakazana.


SERIJA UBISTAVA

UBISTVO u Lučici treće je po redu u Braničevskom okrugu u poslednja tri meseca. Prošlog meseca Zoran Jović (40) iz Miljevića kod Golupca ubio je pištoljem Dejana Jovanovića (47) iz Mrčkovca, a onda njegovo telo bacio na seosku deponiju. U oktobru u Porodinu kod Žabara nepoznati napadači usmrtili su nožem deviznu penzionerku Kristinu Ilić (81) i za njima se još traga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

ma nemogu da verujem

17.12.2017. 00:58

Zivimo u vremenima u kojim se na svim frontov.proglasila borba protiv nasilja u porodici.Na drugoj strani statistika pokazuje zastrasu.cinjenice,pocev od izvora civilizacije(kako oni sebe smatraju)Amerike,broj razvoda prelazi 50%,bela kuga u Hriscan.svijetu frapantna,kako smo usmjereni na taj isti put dosao racun da se plati.Pitamo se sa zebnjom sta se to isprecilo izmedju zene i muskarca.Nauka i njene sluge moraju da daju odgovor(imaju pregrst podataka),sta se desava sa nasim ljepsim polom.

Boban

19.12.2017. 00:50

@Милвас - to je verovtno znacilo da je doticni bio nasilan cim ga je prijavljivala policiji i odlucila da se razvede, a u prilog tome da je tako je da je covek na smrt izboo nozem, jer je htela da ga ostavi, izuzetno dobar i fin covek. Sta god da je pokojna radila niko nema prava zivot da oduzima... Vape psihijatrije za ovakvim labilnim osobama, koje po redu ubistvo o strane slabica ove godine samo.

Perica

17.12.2017. 08:14

Sve ovo se desava zbog glupavih zakona koje su isforsirale kojekakve isfrustrirane feministicke organizacije gde se zeni daje pravo apsolutnog gospodara zivota, imovine i dece. Onog momenta kada udjete u zajednicu, vi kao muskarac gubite sve-od imovine do bilo kakvog prava. Takav naopak system dovodi do svega sto se desava, a vremenom ce dovesti do toga da niko vise nece ni hteti da se zeni ili ima decu i samim tim kompletnog kolapsa nacije.

Anonimus

17.12.2017. 23:58

@Perica - Bravo za ovaj komentar, kao žena vam kažem da ste potpuno u pravu, pretopstavljala sam da će žene poceti da koriste ovaj zakon, kako se i desilo u ovom slučaju, kao neko ko je poznavao sada već nažalost preminule ljude mogu samo da kažem da je ovaj čovek preživljavao pakao svaki dan godinama unazad i niko ne gleda obe strane, a na policiji je ostalo da utvrdi ko je tu na koga prvi nasrnuo i da li je u pitanju bila samoodbrana sa njegove strane u šta verujem.

Nik

19.12.2017. 00:48

@Perica - Ja sam u soku kad vidim ovakve komentare, zato je ovo preko 30to ubistvo zene od strane poremecenih muskaraca ove godine.. Cinjenica da je pokojni ubica svoju suprugu nozem na smrt ubio, govori u prilog tome da kad je zvala policiju nedavno da ga prijavi i odlucila da se razvede od nasilnika imala pravi razlog za to... kakva crna samoodbrana, kako god da se neko ponasa ili ne, razvedi se lepo i vidjaj dete kako se sudski dogovorite, a ne da nekom oduzimas zivot i dete lisis roditelja .

Anonimus

19.12.2017. 17:27

@Perica - Razumem da se čudite ovakvom komentaru, novine prenose svašta, nju muž nije tukao, nikada, i uopšte nije bio prijavljen za takvu vrstu nasilja, kažem, samo jednom je prijavljen, ne više puta, ne opravdavam njegov postupak, nikad i neću, duša mi se cepa zbog deteta, ali svako daje sebi za pravo da komentariše kako hoće, a niko ne zna pozadinu svega toga.

antonio dragica5

20.12.2017. 10:18

@Perica - Ja sam svaki dan u soku zbog ovakvih ubistava,radila sam 34 godine kao socijalni radnik na jugu Srbije,ovako nesto se nije dogadjalo,radili smo po Zakonu o braku i porodicnim odnosima,uvek smo stavljali u prvi plan zastite dece i cele porodice,danima smo saradjivali,naravno da je bilo suprostavljenih strana,ali na kraju motivisali smo ih kako je najbolje da sami uvide svoje greske,i pronadju resenje.sa napomenom da sami odluce o sudbini dece i svoje da se sutra ne stide svojih postupaka.