Najnovije vesti
Vesti Hronika
KRVAVI OBRAČUN U ŠAPCU Ubica prodao kuću i dao novac drugu POD KAMATU, a onda ga IZREŠETAO USRED GRADA

KRVAVI OBRAČUN U ŠAPCU Ubica prodao kuću i dao novac drugu POD KAMATU, a onda ga IZREŠETAO USRED GRADA

Motiv ubistva muškarca M. B. (47) ispred "Siti kafea", koga je sinoć sa više hitaca usmrtio M. V. (48) su dugovi, saznaje "Blic".

Šabac, pucnjava, foto J. Gubeljić Foto: M.Č.Gubelić / RAS Srbija
Šabac, pucnjava, foto J. Gubeljić
Pucnjava u Šapcu
Foto: M.Č.Gubelić / RAS Srbija
Pucnjava u Šapcu

Njih dvojica bili su iz istog dela grada, naselja Čavić, koje je devedesetih godina bilo poznato po "opasnim momcima", tučama i obračunima sa bandama iz drugih delova grada. Napadač i njegova žrtva bili su dobri drugovi i u poslednje vreme često su ih viđali zajedno.

- Ja sam čuo da je ovaj što je pucao pre toga prodao kuću i taj novac dao svom drugu pod kamatu. Priča se da je tu nešto bilo sporno oko novca, da ovaj nije redovno isplaćivao kamatu. Vuku, kako ga Šapčani znaju, to je dojadilo i presudio mu je - priča naš sagovornik.

Ubijeni M. B. od ranije je poznat policiji, ali je poslednjih godina živeo mirnijim životom, uglavnom u Beogradu.

Foto: M.Č.Gubelić / RAS Srbija

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 20 sati ispred poznatog "Siti kafea", pored šabačkog Velikog parka u centru grada, a u to vreme je kafić bio pun gostiju. Žrtva i ubica našli su se ispred poznatog šabačkog kafića i tu su započeli raspravu. Kako saznajemo, napadač, koji je zbog invaliditeta teže koordinirao, nasrnuo je na M. B. i ispalio u njega više hitaca iz pištolja s leđa, kad je žrtva krenula da se vrati u lokal.

Policija je M. V. zatekla sa oružjem, ispred tela žrtve koje je ležalo uz ivicu trotoara. I u kući M. V. pronađeno je ilegalno oružje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.