PRONAŠLI BOMBU U KOLIMA U PODGORICI: Hvala policiji što mi je spasla život
Foto: Vijesti/Filip Roganović

SPREČENA LIKVIDACIJA

PRONAŠLI BOMBU U KOLIMA U PODGORICI: Hvala policiji što mi je spasla život

Crna Gora -

Podgoričanin Miloš Vidmar (26) ispričao je da veruje da je eksplozivna naprava pronađena u njegovom automobili trebalo da ga ubije, i zahvalio se policiji što su mu spasli život.

On je to rekao na saslušanju kod više tužiteljke Tatjane Begović. Vidmar i Miloš Radović (28) uhapšeni su pre dve noći u podgoričkom naselju Zagorič, nakon što je policija u "golfu" 26-godišnjaka pronašla improvizovanu eksplozivnu napravu jake razorne moći.

"Tužiteljki je rekao da nema pojma odakle naprava ispod njegovog sedišta, jer automobil nije mogao da se zaključa. Rekao je da veruje da mu je bila namenjena, ali da ne sumnja ni na koga i da misli da to može imati veze sa njegovim bratom", kazao je Vidmarev branilac, advokat Ratko Pantović.

Milošev brat, Nemanja Vidmar pravosnažno je osuđen na 13 godina i pet meseci zatvora zbog ubistva Luke Milića.

foto: Vijesti/Filip Roganović

Advokat objašnjava da je Vidmar tužiteljki rekao i da je napravu video tek kada ga je policajac, koji je zaustavio automobil, pitao šta je ispod sica.

"Bila je zalepljena za sedište, probao je da izvuče, ali nije mogao i tada su im policajci rekli da se sklone i zvali Antiterorističku jedinicu", kazao je Pantović.

Dodao je da je Vidmar pred tužiteljkom rekao i da ne pripada nijednom klanu, već da je drug sa Novakom Šakovićem sa "kojim je odrastao".

Šaković je najmlađi brat Milića Minje Šakovića, navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana. Pantović objašnjava da je Vidmar, pokušavajući da izvuče napravu ispod sedišta, na njoj ostavio otiske.

foto: Vijesti/Filip Roganović

"Policajci su tada vidjeli žice i rekli da prestane i udalji se, pa zvali jedinicu za AT pregled. Naprava je bila zalepljena magnetom i čvrstom lepljivom trakom, mogla je da eksplodira, ali nije aktivirana", rekao je Pantović.

"Službenici Grupe za ATP su tom prilikom deaktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu koja se sastojala od akumulatorske baterije, elektronike za daljinsko aktiviranje, električne detonatorske kapisle, materije nalik na plastični eksploziv težine oko 500 grama i magneta okruglog oblika. Pretresom ova dva lica pronađeni su mobilni telefoni koji su takođe oduzeti od njih", saopštili su iz policije.

Kurir.rs/Vijesti (Jelena Jovanović, Svetlana Đokić) Foto: Vijesti (Filip Roganović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomolu novi mafijaški obračun?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track