Tramp: Za svaki novi propis ukinuta 22 stara

Predsednik SAD Donald Tramp govorio je o svom napretku u ukidanju saveznih propisa, koji kako kaže, koštaju Ameriku hiljade milijardi dolara bez naročite koristi.

Američki predsednk je iz Bele kuće poručio da je premašen cilj njegove administracije da za svaki novouvedeni propis ukine dva stara i da su u stvari za svaki novi propis ukinuta 22 ranija propisa, prenosi Glas Amerike.

Protivnici deregulacije žestoko kritikuju njegovu najnoviju odluku o ukidanju propisa o takozvanoj neutralnosti interneta na osnovu kojeg svako ima podjednak pristup internetu.

Američka Federalna komisija za komunikacije, sada pod republikanskom kontrolom, ukinula je opšte važeće pravilo neutralnosti kojeg su morale da se pridržavaju sve američke telekomunikacione kompanije.

Predsednik Tramp tvrdi da postojeća federalna regulativa ide na štetu i biznisa i ravoja. On je prikazao koliko je obimna federalna regulativa, koju želi da smanji.

"Tu smo gde smo bili 1960. Kada sve bude gotovo, bice toga manje nego što je bilo 1960. Imaćemo odličnu regulativu", rekao je Tramp. On kaže da je mnogo toga već učinjeno.

"U prvih 11 meseci ukinuli smo i odložili primenu više od 1.500 planiranih regulatornih propisa. Više je ucinjeno od svih dosadašnjih predsednika. To se vidi na berzi, u pokazateljima kompanija i u tome što se kompanije vracaju kući" dodaje on.

Tramp je naveo da su regulatorne restrikcije ukinute u sektoru energetike, proizvodnji uglja i industriji automobila, kao i u pogledu dugogodišnjih projekata, kao što su naftovodi "Kistoun XL" i "Dakota Access".

Kako kaže, predstoji ukidanje još mnoštva propisa, pre nego što američka ekonomija bude ponovo konkurentna na svetskom tržištu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво