Britanski Generalštab: Rusija bi mogla da preseče internet zemljama NATO-a

Novosti online

15. 12. 2017. u 22:54

Rusija predstavlja potencijalnu pretnju za podvodne kablove koji spajaju Evropu i SAD, pogotovu kada je reč o obezbeđivanju interneta i realizaciji međunarodne trgovine

Британски Генералштаб: Русија би могла да пресече интернет земљама НАТО-а

Free Images Pixabay

Rusija predstavlja potencijalnu pretnju za podvodne kablove koji spajaju Evropu i SAD, pogotovu kada je reč o obezbeđivanju interneta i realizaciji međunarodne trgovine, smatra načelnik britanskog Generalštaba Stujart Pič.

Kako tvrdi, Velika Britanija i njeni saveznici u NATO-u trebalo bi veliku pažnju da posvete pitanju zaštite sopstvenih komunikacija pogotovu ako se uzme u obzir da Rusija konstantno modernizuje svoju flotu, između ostalog i podmornice, kao i druge vrste nestandardnog naoružanja.

„Upravo to predstavlja novu vrstu pretnje za naš životni standard. NATO mora da razvija sopstvenu flotu kako ne bi kaskao za Rusijom“, rekao je Pič.

Britanski maršal avijacije je takođe ocenio i da London u NATO-u igra jednu od vodećih uloga, zbog čega bi trebalo da radi na inovacijama u bezbednosti, budući da Rusija, kako tvrdi, ima sve veći apetit pri ostvarivanju sopstvenih nacionalnih interesa.

„To bi trebalo realizovati u narednih nekoliko meseci, a ne nekoliko godina“, dodao je.

Predstavnici Zapada u više navrata su optuživali Rusiju da je pretnju po bezbednost zemalja-članica NATO-a uprkos tome što je Moskva sve te navode odbacila i ukazala da upravo Alijansa to čini prema Rusiji postavljanjem američkih PVO sistema u blizini ruskih granica.


Izvor: Sputnjik.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Miki - Zg

15.12.2017. 23:09

Ova anti ruska histerija u Engleskoj i u SAD-u ( staroj administraciji ) ,nema kraja -nepopravljivi su ?

Husa

15.12.2017. 23:24

Znači, samo dajte uložite pare kod mene, i neće vam biti pretnje. Sutra kada zli rus opet preti gledanjem u prozor, vi opet meni dajte pare pa ću da rešim i taj delikt! Kvazi ratovi i pretnje su gnojno đubrivo za izvlačenje para od preplašenih birokrata!

Ђорђе С.

16.12.2017. 01:50

Могла би. А могла би и много озбиљније ствари да вам уради, али она то не жели и зато - будите добри!

Profa

16.12.2017. 02:05

Eh, da hoće daih nauči pameti, oni rusima sankcije, rusi njima da unište tehniku

Миро Драгутинов

16.12.2017. 04:03

Ово би могла да ураде и Америказаједно са Енеглеском и Израелом па одна "наивно" да оптуже Русију и нападну на "парвди Бога". Не би им то био први пут. Имају они много искуства у подметачинама. Срби су те филомве гледали и неколико издања. А Србипмате боље од слонова. Само чекају своје време.

Жика Живац

16.12.2017. 07:39

Ха, ха, ха, као сценарио за неки глупи холивудски блок-бастер. Предлажем да Жика из Зане препева на енглески језик свој генијални хит "Прича се прича да Руси долазе". Озбиљне паре да заради.

Ivan Zgrozeni

16.12.2017. 14:18

Stvarno, kako se Rusija usudjuje da ima "apetit pri ostvarivanju sopstvenih nacionalnih interesa"?