Novine u CG: Odzvonilo plaćanju ležaljki i ulaza

Na plažama na crnogorskom primorju po novom Zakonu o turizmu biće zabranjeno naplaćivanje ulaza, pišu tamošnji mediji.

Region

Izvor: Bar info

Petak, 15.12.2017.

16:23

Novine u CG: Odzvonilo plaćanju ležaljki i ulaza
(Foto: Thinkstock)

Takođe, uslovljavanje da morate obavezno koristiti ležaljke i suncobrane postaće prošlost.

U Predlogu Zakona o turizmu, koji je utvrđen na sednici Vlade, ističe se da će biti zabranjeno uslovljavanje obaveznog korišćenja plažnog mobilijara, a biće zabranjeno i izdavanje skutera i držanje istih na plažama.

Biće zabranjeno i dovoditi kućne ljubimce na plažu, osim na za to predviđenim lokacijama, a parkiranje vozila takođe neće biti dozvoljeno.

Po novom Vladinom dokumentu “odzvonilo” je i dilerima soba i apartmana koji su poslednjih godina sve više prisutni u gradovima na primorju.

U predlogu zakona piše da će biti zabranjeno kampovati izvan kampova, a u suprotnom nadležni inspektor preduzeće mere nadzora kada se utvrdi da osoba kampuje izvan prostora određenog za kampovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: