Iz Kristalne dvorane u reprezentaciju Srbije

Plemeniti sport ponovo na sceni, ovaj put u gradu Zrenjaninu, u novoj ulozi i sa istim ciljem.

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

12:34

Iz Kristalne dvorane u reprezentaciju Srbije
Foto: Promo

Nakon „Zlatne rukavice" održane u beogradskoj „Štark Areni" gde su se najbolji bokseri Srbije u okviru međunarodnog takmičenja borili za prestižnu titulu, sledi takmičenje na nacionalnom nivou.

U Kristalnoj dvorani smeštenoj pored reke Begej 23. decembra 2017. biće održan izborni meč boksera za ulazak u reprezentaciju Srbije, u istoj dvorani u kojoj je jedan od najboljih boksera ovog grada Milan Piperski pre pet godina odbranio titulu Sveslovenskog prvaka. Meč pod nazivom „Selektor-Novinari" u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, tehničke podrške BK Petrovgrad i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, biće prilika da se izabranici selektora Srbije Tomislava Antelja dokažu i opravdaju ukazano poverenje. S druge strane preko selekcije novinara, koju predvode Dušan Vasiljević (doajen sportskog i borilačkog novinarstva) i trener Milivoje Bašić, klupski bokseri imaće priliku da upravo oni uđu u nacionalni tim.

Šlager večeri u Kristalnoj dvorani biće svakako borba u poluteškoj kategoriji između Saše Milovca (Novi Sad) i Filip Stankovića (Niš).

Nakon spektakla koji nas očekuje u Zrenjaninu, sledi kratka pauza usled novogodišnjih i Božićnih praznika, a već od 10. januara 2018. najbolji bokseri Srbije startuju sa pripremama na Zlatiboru, koje će se nastaviti u Minhenu.

„Pravilo da samo najbolji bokseri mogu da nastupaju za reprezentaciju i istovremeno stvarana mogućnost da nas samo najbolji predstavljaju važilo je u ex Jugoslaviji. Sdada se vraćamo tom pravilu koje se pre nekoliko decenija pokazalo kao zlatno pravilo. Dakle, nema miljenika Saveza i selektora, pobednici će nas predstavljati i to će biti neprikosnoveno pravilo za boks. Ovakvi mečevi će vratiti boks u nekadašnje bokserske centre. Posle „Zlatne rukavice" održane u beogradskoj „Štark Areni" i spektakla koji nam sledi u Zrenjaninu, novu priliku da pokažu svoju snagu i znanje bokseri Srbije imaće na Državnom prvenstvu koje će biti održano u februaru 2018. i koje će biti novi izborni ciklus za reprezentaciju Srbije. Pored već najavljenih boks manifestacija, organizovaćemo još pregršt spektakularnih mečeva širom zemlje", rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

„Kristalna dvorana" Zrenjanin, 23. decembar 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: