Koncert za novi dom porodice Đurkić u ponedeljak u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Novogodišnji dobrotvorni koncert "Zimska bajka za novi dom porodice Đurkić", održaće se u ponedeljak, 17. decembra, u velikoj sali OŠ "Žarko Zrenjanin", Bulevar despota Stefana 8.
Koncert za novi dom porodice Đurkić u ponedeljak u OŠ "Žarko Zrenjanin"
Foto: 021
Ovaj događaj humanitarnog karaktera organizuju UG "Novi Sad "i OŠ "Žarko Zrenjanin".
 
Udruženje je pronašlo kuću koja bi mogla da bude novi dom porodici Đurkić, ali trenutno nedostaje 150.000 dinara kako bi se kuća kupila do kraja godine.
 
Koncert će početi u 18:30 časova.
 
Porodica Đurkić živela je 14 godina u baraci na Limanu IV, pored kasarne "Aleksandar Berić", kraj puta koji vodi ka Ribarskom ostrvu. Početkom godine, to zemljište je postalo privatno i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju. Plac na kome žive Đurkići nekada je bio vojni, a pre dve godine Skupština Novog Sada donela je odluku da sa Vojskom Srbije razmeni nekretnine, tako da Grad dobije ovo zemljište, a Vojska Srbije tri stana i oko 340.000 evra.
 
Đurkići imaju petoro dece. Četvoro su učenici OŠ "Žarko Zrenjanin" i odlični su đaci, dok je najmlađa devojčica predškolskog uzrasta. Apel za pomoć ovoj porodici, Udruženju građana Novi Sad stigao je upravo od škole koju deca pohađaju. Opširnije o ovoj porodici, prethodnim akcijama koje su organizovane kako bi dobila novi dom, ali i žiro računu na koji se mogu uplatiti donacije, možete pročitati OVDE.
  • Cica

    16.12.2017 21:57
    Zar njima nije kupljena kuca? U avgustu su mediji brujali o humanitarnim novosadjanima koji su sakupili sredstva za kupovinu kuce.
  • Liman

    15.12.2017 17:01
    Kako neko moze da ti tuče dete odes u skolu dete pokaze ko je daj koji ga maltretira saznas gde zivi I lepo prebijes mu tatu I to pred njim ...I ima odma da se smiri ili za 1000 din platis lokalne klince malog istamburaju priprete i dete ti vise niko nece maltretirati....OPROBAN RECEPT VERUJTE....
  • Maraja

    15.12.2017 15:56
    Deca su divna
    Da deca nisu odlični đaci niko im nebi ni pomogao...tužno ali istinito.A ostali stanari iz baraka za njih nema humanosti?Sve više i više beskućnika je u ovom gradu i biće ih još više "omladina od 35 god" ne želi da radi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič