Budžet Vranja 2,86 MILIJARDI

Lokalne vesti - Petak 15.12.2017 - 11:50

Na sednici Skupštine usvojena je Odluka o budžetu grada Vranja za 2018. godinu, koju je obrazložio gradski većnik Ivan Stanković.

Budžet orejentisan razvojno. Foto: vranje.org.rs Budžet orejentisan razvojno. Foto: vranje.org.rs

U uvodnom obraćanju, on je istakao da budžet za narednu godinu iznosi 2,9 milijardi dinara od čega je 2,5 miliona evra predviđeno za investicije.

Stanković je naveo da je u narednoj godini planirana realizacija veoma važnih projekta za Vranje.

- Jedan od tih projekata je izgradnja novog vrtića u naselju Raška, proširenje Slobodne zone, završetak Hiruškog bloka, pozorišta, gradskog stadiona, izgradnja novih dečijih igrališta, rekonstrukcija ulice Bore Stankovića, uređenje dela ulice Radničke, izgradnja nove komunalne infrastrukture i obnova postojeće, izgradnja toplovoda do Sigurne kuće u Vranjskoj Banji -  kaže Stanković.

Budžetom za narednu godinu za stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje predviđena su sredstva u visini od oko 60 miliona dinara, za komunalnu delatnost 139 miliona dinara, za lokalni ekonomski razvoj 12 miliona, za razvoj turizma oko 50 miliona, za poljoprivredu i zaštitu životne sredine  po 25 miliona dinara.

Takođe, iz budžeta grada za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture  predviđeno je 370 miliona dinara, za predškolsko vaspitanje i obrazovanje 436 miliona , za osnovne škole oko 117 miliona, za srednje 79 miliona dinara, za socijalnu i dečju zaštitu oko 146 miliona, za razvoj kuture oko 209 miliona dinara i za razvoj sporta i omladine oko 190 miliona dinara.

- Prilikom izrade budžeta vodilo se računa o investicijama, ali i izmirenju zaostalih dugovanja i nesmetanom funkcionisanju lokalne samouprave u narednom periodu - ukazao je Stanković.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: