• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Festival podvodnog filma

Izvor MONDO/Tanjug

Otvara ga dokumentarac o čoveku o kojem je snimljen igrani film "Veliko plavetnilo".

Premijerom dokumentarnog filma "Covek delfin" reditelja Lefterisa Karitosa, u Dvorani Kulturnog centra Beograda u petak ce biti otvoren 21. Medunarodni festival podvodnog filma.

"Covek delfin" je dokumentarac o Žaku Majolu, jednom od pionira u sada vec popularnom sportu - ronjenju na dah.

Njegov spektakularan i uzbudljiv život i granice koje je pomerao, inspirisao je i Lik Besona da snimi film "Veliko plavetnilo", koji je svojevremeno oborio sve granice gledanosti i postao jedan od kultnih filmova u kome su brilijantne uloge ostvarili Žan-Mark Bar, Žan Reno i Rozana Arket.

Uz naraciju Žan-Mark Bara, glumca koji je uspešno portretisao Majola u "Velikom plavetnilu", film "Covek delfin" protkan je retkom filmskom arhivom od 50-ih pa nadalje, uz zapanjujucu savremenu podvodnu fotografiju.

Čovek delfin tizer
Izvor: YouTube

Portret coveka koji je dosegao granice ljudskog tela i uma prikazan je kroz price, razgovore i druženja od Mediterana do Japana, od Indije do Bahama, sa njegovom decom Doti i Žan Žakom, kao i svetskim šampionima u ronjenju na dah Vilijamom Trubridžom, Megan Hini-Grier i Umbertom Pelizarijem.

Film se prikazuje u okviru projekta "Moving Docs", a podržan je od strane "Kreativne Evrope" - "Media programa". Medunarodni festival podovodnog filma, koji pod motoom "Neka vode uvek budu ciste" traje do 17. decembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke i Dvorani Kulturnog centra Beograda, obuhvatice takmicarski program kratkomentražnih filmova, predstavljanje podvodnih fotografija, izložbu decijih crteža, predavanja, prezentacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE