Ponedeljak, 19.04.2010.

15:06

Kfor: Policija na albanskoj granici

Zvaničnici NATO-a najavili su da će do kraja meseca Kfor predati kompetencije za čuvanje granice sa Albanijom lokalnoj policiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Komandant Kfora, nemački general Markus Bentler, kazao je da se prenos ovlašćenja kosovskoj policiji očekuje 28. aprila. "Mislim da će se prenos kompetencija prema Albaniji dogoditi 28. aprila. Blisko sarađujemo i sa našim srpskim partnerom, na drugoj strani, na očuvanju sigurnosti tog dela graničnog područja", rekao je Bentler.

Komandant južnog krila NATO-a, admiral Mark Ficžerald, kazao je da je najava prenosa kompetencija sa Kfora na kosovsku policiju pozitivan signal.

"Mi ne želimo da čekamo do poslednjeg trenutka sa prenosom kompetencija, već to želimo da obavimo sve dok Kfor ima snažno prisustvo. Sposobni smo da nadgledamo, pomažemo i savetujemo", rekao je Ficžerald.

Planirano je bilo da se novinarima obrate i članovi Vojnog komiteta NATO-a, međutim delegacija tog tela nije diputovala na Kosovo zbog otežanog međunarodnog vazdušnog saobraćaja.

Vežbi Kosovskih snaga bezbednosti u termoelektrani Kosovo B u Obiliću prisustvovaće admiral Ficdžerald i komandant Bentler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: