Vodom sa izvora greju celu salu, bazene, terene,..

Balon sala u Vranjskoj Banji, koja osim zatvorenog bazena ima i igralište za mali fudbal, košarku i odbojku,

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

15:06

Vodom sa izvora greju celu salu, bazene, terene,..
Foto: Thinkstock

priključena je na toplovod koji se toplom vodom snabdeva iz termalnog izvora u samoj Banji.

To je prvi objekat čiju je toplifikaciju finansirala lokalna samouprava a koji će za grejanje koristiti prirodan izvor energije, izjavio je danas direktor vranjskog Javnog preduzeća "Novi dom" Goran Petrović.

Petrović je za agenciju Beta izjavio da su radovi na izgradnji toplovoda i priključenju balon sale završeni u roku od 45 dana, kakao je i bilo predviđeno, a da su koštali 4,8 miliona dinara, koliko je obezbeđeno iz budžeta lokalne samouprave.

"Sve je odlično urađeno, nema nikakvih problema da se balon sala zagreje uz pomoć toplovoda i tople vode sa prirodnog izvora, a trenutna temperatura je 27 stepeni, iako se greje velika površina koja obuhvata bazen dužine 30 metara i igrališta za mali fudbal, košarku i odbojku", kazao je Petrović.

On je naveo i da je toplifikacijom balon sale završen prvi deo planiranog projekta koji je vredan ukupno 12 miliona dinara, a u čijem nastavku je planirana toplifikacija i sigurne kuće u Vranjskoj Banji, kao i vile Mozer.

Balon sala nije jedini objekat koji se u Vranjskoj Banji greje toplom vodom sa prirodnog izvora, po sličnom sistemu obezbeđeno je grejanje u lokalnom vrtiću, osnovnoj školi kao i u Centru za rehabilitaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: