DVA DANA KONTROLE: Isključeno 250 vozača iz saobraćaja

Tanjug

13. 12. 2017. u 11:03

Načelnik Uprave saobracajne policije Boban Milinković kaže da je za samo za dva dana, koliko traje pojačana kontrola vozača na alkohol, iz saobraćaja isključeno više od 250 vozaća, a 59 ih je zadržano na trežnjenju

ДВА ДАНА КОНТРОЛЕ: Искључено 250 возача из саобраћаја

Foto I. Marinković

Načelnik Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da je za samo za dva dana, koliko traje pojačana kontrola vozača na alkohol, iz saobraćaja isključeno više od 250 vozaća, a 59 ih je zadržano na trežnjenju.


Milinković je za RTS rekao da će kontrola biti intezivirana jer se tokom vikenda čini više saobraćajnih prekršaja, a češća je, kako kaže, i vožnja pod dejstvom alkohola.


Kontrola alkoholisanosti vozača se nastavlja do Nove godine, najavio je.


Milinković ističe i da razume konzumiranje alkohola, ali ne i vožnju kada se konzumira alkohol.


PROČITAJTE I: Kazna i za 121 na sat

Milinković je istakao da se vozači kontrolišu na dejstvo i psiho-aktivnih supstanci, ali samo oni za koje policajac posumnja da su pod njihoviom dejstvom.


"Takvih vozača je ralativno malo, jer je postupak utvrđivanja prisustva psiho-aktivnih supstanci u organizmu vozača sporiji, pa se kontrolišu samo oni vazači za koje službeno lice posumnja da su pod njihovim dejstvom", naveo je.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Jova

13.12.2017. 11:31

A stacemo sa gospodom u uniformama koja ne postuju ni jedan zakon a to niti ko komentarise niti sankcionise .Dali su oni nedodirljivi ili su van primene zakona. A agencija za bezbednost saobracaja koja se toliko hvali svojim uspesimi to ne zeli niti da vidi a kamoli da objavi, zamolio bih novinare ako smeju da ovakve slucajeve koji su svakodnevni na ulicama Srbije ispitaju i prokomentarisu.

darko

13.12.2017. 13:23

Daj Boze da je ovo istina ali ne verujem. Toliko ima korumpiranih policajaca da je tesko ovo poverovati. Mog brata je pre neki dan saobracajni policajac na motorciklu zaustavio, pijanog ko motku u Velizara Kosanovica blizu Vero prodavnice. Moj brat mu je dao mito od 2000 dinara i ovaj ga je pustio. Mozemo samo da zamislimo koliko takvih slucajeva ima. Poliajac mu je rekao "nisam te video, nisi me video" i otisao. Inace moj brat vozi pijan godinama i, nazalost, unistice nevine duse.

bato

13.12.2017. 14:44

28.10.2017.policajac me je kaznio za prekoracenje brzine u Novoj varosi za voznju od 56km/h.dozvoljena brzina je 50km/h.datm koji je napisao je 28.10.2018.Iz ovg se vidi koliko je pismen.Broj njegove legitimacije 108362.Ja sam odmah otisao i uplatio kaznu.On ce i dalje obavljati nepismen duznost.Ja za mojih 40godina voznje nikad nisam napravio nijedan prekrsaj.Kakav policajac takav i ministar policije.BRAVO!!!