Vesti

0

Omreović: Zakoni koji se tiču položaja nacionalnih manjina na proleće

Autor: VV

Izvor: Beta

Omreović: Zakoni koji se tiču položaja nacionalnih manjina na proleće

Izvor: Foto: Zoran Raš

Omerović je novinarima u Beogradu rekao da je u toku javna rasprava o izmenama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i da veruje da će oni koji u tome učestvuju doći do teksta koji je prihvatljiv za sve savete nacionalnih manjina.

On je kazao da u ovoj godini posle sednice o državnom budžetu biti do kraja godine još sednica na kojoj će se razmatrati zakoni iz oblasti policije i vojske, da je moguće da u januaru i februaru bude vanrednog zasedanja, ali da je najrealnije da se dva zakona o položaju nacionalnih manjina u skupštinskoj proceduru nađu na proleće.

 

Biti tolerantan prema drugima znači biti čovek iznad svega

Omerović je ocenio da bi različitost u društvu trebalo da bude prednost u izgradnji društva zasnovanog na poštovanju drugačijeg i drugih.

"Današnji dan je prilika da se podsetimo da smo svi rođeni jednaki! Boja kože, vera, nacija, seksualna opredeljenost, invaliditet ne smeju biti prepreka u poštovanju jednih prema drugima. Postoje samo dobri i loš ljudi!", istakao je u saopštenju Omerović povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra.

On je naveo da biti "tolerantan prema drugima znači biti čovek iznad svega".

"Svi zajedno moramo braniti svačije pravo na različitost. Svi moramo odlučno da se borimo protiv svih oblika ekstremizama. Svi zajedno moramo svakom građaninu obezbediti jednaka prava," naveo je Omerović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR