JELENA JANKOVIĆ RAZMIŠLJA O PENZIJI: Možda je ovo kraj
Foto: AP

Zamor materijala

JELENA JANKOVIĆ RAZMIŠLJA O PENZIJI: Možda je ovo kraj

Tenis -

Srpska teniserka neće igrati na Australijan openu i ističe da je u dilemi da li da nastavi karijeru

Srpska teniserka Jelena Janković ozbiljno razmišlja da završi profesionalnu karijeru.

Sledećeg meseca navršiće se tačno deset godina otkad je postala najbolja teniserka na svetu plasmanom u polufinale Australijan opena i učešće na turniru u Melburnu trebalo je da predstavlja simbolični jubilej tog uspeha. Ipak...

- Rešila sam da odložim povratak na teren, mada nisam sigurna da ću još igrati - rekla je Džej Džej za Sportski žurnal, pa pojasnila:

- Operisala sam leđa u oktobru u Madridu, ali još idem na terapije. Zato smatram da je najbolje da sačekam još malo da vidim kako će se razvijati situacija i da li ću moći ponovo maksimalno da treniram.

foto: Profimedia

Jankovićeva kaže da joj prijaju dani bez tenisa, ali i da ima zacrtan cilj.

- Primarno mi je da se potpuno oporavim. Za ovih 17 godina igranja na WTA turu nikad nisam imala ni dan pravog odmora i zato sada prvi put uživam. Zato i ne želim ni o čemu da razmišljam, niti da brinem, već da se potpuno odmorim. U srcu bih želela da nastavim karijeru, ali neću sada o tome da donosim odluku - zaključila je naša teniserka.

Iskustvo

NISAM SLUŠALA SVOJE TELO

Srpska teniserka nedavno je izjavila da bi sigurno drugačije postupala u određenim situacijama da je znala kakvi je problemi očekuju u budućnosti.

- Kad bih mogla da vratim vreme, sigurno bih neke stvari radila drugačije. Poneta uspehom, nisam dovoljno pažnje poklanjala oporavku organizma. Nisam slušala signale tela i mislila sam da mogu sve. Bez obzira na sve, to je bilo sticanje iskustva.

foto: Profimedia

Kreativnost

MODA JE „PLAN B“

Jelena Janković odavno je „skovala plan“ o tome čime će se baviti kad defintivno odluči da završi profesionalnu karijeru. Uvek na prvo mesto ističe ljubav prema modnom dizajnu i volela bi da se posveti modi ili glumi jer smatra da bi to bio najbolji način da iskaže svoju kreativnost.

Gojko Filipović - Foto: AP; Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Niko o tome ne priča a ovo je najvažniji momenat sa utakmice Zvezda -Keln

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track