RHMZ: Napadaće od 5 do 10 cm snega

U Novom Sadu pada sneg, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na snežne padavine za područje Srbije do sutra ujutru.
RHMZ: Napadaće od 5 do 10 cm snega
Foto: 021.rs
U većem delu zemlje se, kako se navodi, očekuje stvaranje snežnog pokrivača, na severu do 5 centimetara, u ostalim predelima od 5 do 10 cm, lokalno i više, a u planinskim predelima se očekuje dalje povećanje visine snežnog pokrivača.
 
U nedelju ujutro vedro i veoma hladno sa umerenim mrazem. Tokom dana sunčano i hladno. Duvaće slab do umeren vetar južnih pravaca, krajem dana i tokom noći u pojačanju. Minimalna temperatura -3°C, maksimalna dnevna 5°C. U toku noći naoblačenje, a biće uslova za slabu susnežicu i kišu koja će lediti pri tlu. 
 
U ponedeljak umereno oblačno i toplije. Na severu će tokom jutra biti uslova za slabu kišu, dok će na jugoistoku tokom celog dana biti sunčano. U utorak sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura od 11 do 17°C.
 
U sredu naoblačenje sa kišom, na višim planinama sa snegom. Maksimalna temperatura od 5°C na severozapadu do 15°C na jugoistoku Srbije. U četvrtak nakon hladnog jutra, ponegde i sa slabim mrazem, tokom dana suvo. Krajem dana i tokom noći novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Maksimalna temperatura od 5 do 9°C. 
 
U ponedeljak i utorak duvaće umeren do jak vetar južnih pravaca, u planinskom predelima i košavskom području i sa olujnim udarima.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vreme