Putin na -28 °C: Ovo je veliki dan za nas FOTO

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je početku radova gasnog megaprojekta u arktičkom delu Sibira.

Svet

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

17:11

Putin na -28 °C: Ovo je veliki dan za nas FOTO
Foto: Epa/ALEXEI DRUZHININ/

Projekat će biti realizovan u saradnji sa francuskim preduzećem Total i jednom kineskom kompanijom.

"To je veliki dan za nas", rekao je Putin na ceremoniji u arktičkoj luci Sabeta i dodao da je to ogroman projekat za Rusiju.

Na čelu međunarodnog konzorcijuma je ruska privatna kompanija Novatek koja je dovezla prvi brod ledolomac koji će prevoziti robu prema Aziji.

"Suočavamo se s velikim izazovima kako bismo razvili područje Arktika i pomorski prevoz sever-istok", rekao je Putin u konferencijskoj sali dok je spoljna temperatura iznosila minus 28 stepeni Celzijusa.

Projekat Jamal, vredan oko 27 milijardi dolara, jedan je od najambicioznijjih projekata u svetu u sektoru energetike. Biće izgrađeno trospratno postrojenje za proizvodnju gasa. Predviđeno je da se godišnje proizvede 16,5 milona tona gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: